
Πανελλαδικές 2020 : Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα
Η κ. Κεραμέως απέρριψε τις αιτιάσεις ότι μειώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα, αντιτείνοντας ότι φέτος λειτουργούν 1154 αντί 1092 που ήταν στην περσινή εξεταστική χρονιά.
Υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αύριο θα προβλέπει τη λειτουργία τριών επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τις πανελλήνιες εξετάσεις, σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη.
Αυτό έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και Σοφίας Σακοράφα από το ΜεΡΑ25.
Τόσο ο κ. Κεγκέρογλου όσο και η κα. Σακοράφα τόνισαν την ανάγκη να εξασφαλιστεί χωρίς αποκλεισμούς η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά δημιουργούνται άνισες συνθήκες για τους διαγωνιζόμενους.
Η κ. Κεραμέως απέρριψε τις αιτιάσεις ότι μειώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα, αντιτείνοντας ότι φέτος λειτουργούν 1154 αντί 1092 που ήταν στην περσινή εξεταστική χρονιά, δηλαδή επιπλέον 62, προκειμένου όπως είπε, να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού που είχαν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες



