Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» τη 2η θέση η Ντόρτμουντ, στην τετράδα η Γκλάντμπαχ

«Κλείδωσε» τη 2η θέση η Ντόρτμουντ, στην τετράδα η Γκλάντμπαχ

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 της Λειψίας και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση, ενώ η Γκλάντμπαχ νίκησε την Πάντερμπορν και μετά την γκέλα της Λεβερκούζεν στο Βερολίνο ανέβηκε στην 4η θέση – Στο +2 κρατάει στα χέρια της την έξοδο στο Champions League.

Χαμός στην Μπουντεσλίγκα, με την Γκλάντμπαχ μια αγωνιστική πριν το τέλος να «κλέβει» την 4η θέση από την Λεβερκούζεν, που ηττήθηκε στο Βερολίνο από την Χέρτα με 2-0.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έκανε το καθήκον της στην έδρα της αδιάφορης Πάντερμπορν (3-1), που έχει ήδη υποβιβαστεί στην 2η κατηγορία ως τελευταία της φετινής Μπουντεσλίγκα.

Με αυτή τη νίκη η Γκλάντμπαχ βρίσκεται στο +2 από τις Ασπρίνες και κρατάει γερά στα χέρια της την 4η θέση, που οδηγεί στο Champions League. Την επόμενη αγωνιστική η Λεβερκούζεν παίζει εντός με την Μάιντς και η Γκλάντμπαχ φιλοξενεί την αδιάφορη Χέρτα.

Από εκεί και πέρα, η Ντόρτμουντ άφησε πίσω της την εντός έδρας ήττα από την Μάιντς, επικράτησε εκτός έδρας της Λειψίας με 2-0 και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση. Οσον αφορά στην Μπάγερν, οι Βαυαροί που στα μέσα της εβδομάδας κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο, επικράτησαν στο Μόναχο της Φράιμπουργκ με 3-1, πετυχαίνοντας μια ακόμα νίκη.

Οσον αφορά στη μάχη για την παραμονή, η Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη δεύτερη κατηγορία, αφού μετά τη σημερινή ήττα από την Μάιντς (3-1), έχει 28 βαθμούς και το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι η 16η θέση και τα μπαράζ ανόδου/παραμονής.

Η διαφορά από την 16η Φορτούνα είναι στους δύο πόντους, με την Βέρντερ στην τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίζει στη Βρέμη την Κολωνία και την Φορτούνα να παίζει στο Βερολίνο απέναντι στην Ουνιόν.

«Αγκαλιά» με την 4η θέση η Γκλάντμπαχ, ήττα – σοκ για Λεβερκούζεν

Μια… ανάσα από την έξοδο στο Champions League βρίσκεται η Γκλάντμπαχ, μετά τα όσα συνέβησαν στην προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε στο σημερινό παιχνίδι με την Πάντερμπορν, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1. Σε συνδυασμό μάλιστα με την γκέλα της Λεβερκούζεν ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται στο +2 από τις Ασπιρίνες.

Η Γκλάντμπαχ μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Χέρμαν. Ο Εμπολό έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Πάντερμπον, πλάσαρε, αλλά ο Τσίνγκερλε απέκρουσε. Ο Χέρμαν πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 54’ η Πάντεμπορν ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μίχελ, αλλά η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα.

Με τη σέντρα η Γκλάντμπαχ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Στιντλ από τον Χινεμάιερ. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε 2-1 για την ομάδα του. Το τελικό 3-1 έκανε και πάλι ο Στιντλ με κοντινή προβολή στο 73’.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Τσίνγκερλε, Ντρέγκερ (87’ Γιανς), Χινεμάιερ, Κόλινς, Ρίτερ (87’ Ζολίνσκι), Γκιάσουλα, Έβανς, Αντβί Αντζέι, Σαμπίρι (87’ Φρίντγιονσον), Σρμπένι (75’ Κίλιαν), Μίχελ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γιάντσκε, Μπενσενμπαϊνί (84’ Βεντ), Κράμερ, Νοϊχάους, Χέρμαν (74’ Τραορέ), Στιντλ (74’ Μπένες), Χόφμαν, Εμπολό (90’ Μίζελ)

Σε αντίθεση με την Γκλάντμπαχ, η Λεβερκούζεν αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφού δέχθηκε σοκαριστική ήττα στο Βερολίνο από την αδιάφορη Χέρτα με 2-0.

Μια ήττα που φέρνει τις Ασπιρίνες στο -2 από την Γκλάντμπαχ και βλέπει το όνειρο του Champions League να… σβήνει.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 22’ ο Κούνια με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ το 2-0 έκανε ο Λουκεμπάκιο στο 54’, μετά από ωραία ενέργεια του Πιόντεκ.

ΧΕΡΤΑ: Γιαρστάιν, Πέκαρικ (50’ Κλίντερ), Σταρκ, Μπογιατά, Τορουναρίγκα, Νταρίντα, Γκρούιτς, Λουκεμπάκιο (69’ Εσβάιν), Πλάτενχαρντ, Κούνια, Πιόντεκ (89’ Ιμπισεβιτς)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Ντράγκοβιτς, Ταπσόμπα (57’ Αλάριο), Βέντελ, Μπαουμγκάρτλινγκερ (75’ Αμίρι), Αρανγίς (46’ Ντεμιρμπαι), Ντιαμπί, Μπέιλι (75’ Βιρτς), Χάβερτς, Φόλαντ (46’ Παουλίνιο)

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024