Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [Εικόνες]

Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [Εικόνες]

Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν για μια ακόμα χρονιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα

Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν για μια ακόμα χρονιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα.

Ορισμένοι συμμετέχοντες επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης.

Η φράση «Black lives matter» που απασχόλησε όλο τον πλανήτη, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό, δεν έλειψε από την ποδηλατοδρομία, αφού έγινε ορατή σε σώμα ποδηλάτη.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η φιλοσοφία πίσω από το κίνημα – σύμφωνα με τους διοργανωτές – είναι «να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία».

Έντονες αποδοκιμασίες

Με έντονες αποδοκιμασίες και φωνές «υποδέχτηκαν» συγκεντρωμένα άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους τους συμμετέχοντες.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το βίντεο του grtimes.gr, η αστυνομία έχει αναπτύξει από νωρίς δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου με άτομα που πιθανόν να διαφωνούν με το τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συγκεκριμένη ποδηλατοδρομία.

Μόλις, λοιπόν, οι ποδηλάτες περάσαν από την Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους, πολλά άτομα άρχισαν να γιουχάρουν, να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν αίσχος χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιο άλλο επεισόδιο

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024