Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαταρκτική Novartis : Πηγές της ΝΔ καρφώνουν Παπαγγελόπουλο για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Προκαταρκτική Novartis : Πηγές της ΝΔ καρφώνουν Παπαγγελόπουλο για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

«Δεν γίνεται αλά καρτ εφαρμογή της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου» σημειώνουν πηγές της ΝΔ

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην τελευταία γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να κληθούν ως ύποπτοι, για εξέταση, τα μη πολιτικά πρόσωπα, πηγή της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή, σχολιάζει:

«Στον κ. Παπαγγελόπουλο δεν αρέσει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, στο σκέλος που επισημαίνεται ότι τυχόν παραπομπή υπουργού συνεπάγεται και παραπομπή τυχόν συμμετόχων, ακόμη και αν έχει αρχειοθετηθεί υπόθεση που τους αφορά. Δεν είναι δυνατό όμως να υπάρξει αλά καρτ εφαρμογή της γνωμοδότησης. Αυτοί που πανηγύριζαν για τη γνωμοδότηση, διαβάζοντάς την καλύτερα, αντιλαμβάνονται τις συνέπειες».

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να επισήμανε στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ότι τα μη πολιτικά πρόσωπα δεν μπορεί να εξεταστούν ως ύποπτοι αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες για να συμβάλλουν στη διερεύνηση της εξεταζόμενης υπόθεσης.

«Με τη γίδα στην πλάτη»

«Το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας, είναι η ζωοκλοπή. Ράικου, Τσατάνη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και το αδίκημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, με τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου», δήλωσε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ότι «στραγγαλίζουν την αλήθεια» και ότι «παρανόμως έλαβαν κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή», δεδομένου ότι προσήλθε ως μάρτυρας για υπόθεση άσχετη με αυτή που είχε εντολή από την Ολομέλεια η επιτροπή να ερευνήσει.

«Σε αυτή την αίθουσα που βρισκόμαστε σήμερα ήταν η έκθεση του Ρήγα. Είναι συμβολικό. Όπως ο πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει. Διάβασα τις διαρροές που κάνατε στον Τύπο. Όταν αναφέρομαι σε Νυρεμβέργη και σε ναζισμό, αισθάνονται στη ΝΔ ότι τους απειλώ; Έχουν τη μύγα και μυγιάζονται», δήλωσε, σύμφωνα με τις πηγές ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024