Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Το πρώτο εμβόλιο θα έχει… ημερομηνία λήξης – Νέες λεπτομέρειες και κρυμμένα μυστικά

Κοροναϊός: Το πρώτο εμβόλιο θα έχει… ημερομηνία λήξης – Νέες λεπτομέρειες και κρυμμένα μυστικά

Άγνωστες όλες οι νέες οικονομικές λεπτομέρειες των συμφωνιών για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μπορεί η AstraZeneca να βρίσκεται πρώτη στην κούρσα για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ωστόσο απ΄ότι φαίνεται αυτό θα έχει ημερομηνία λήξης.

Η εταιρία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την προμήθεια του πρώτου εμβολίου για το Covid-19, το οποίο όμως δεν θα διαρκεί για πάντα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι πιθανό να παρέχει προστασία από τον φονικό ιό για περίπου ένα χρόνο.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα.

Ο CEO ονόματι Πασκάλ Σόριοτ τόνισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Πιστεύουμε ότι θα προστατεύει τους πολίτες για περίπου ένα χρόνο», είπε ο Soriot.

Πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις στη Βρετανία

Εκτός από την «διάρκεια ζωής» , γνωστό έγινε σήμερα μέσω ανακοίνωσης και η ημερομηνία όπου θα γίνουν οι πρώτες παραδόσεις στην Βρετανία.

Ειδικότερα η εταιρία Cobra Biologics ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την AstraZeneca για την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της για την Covid-19, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δοκιμών, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις στην Βρετανία να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

«Η Cobra βρίσκεται σε ετοιμότητα μαζί με την AstraZeneca και άλλες εταιρείες για να παράσχουν μεγάλης κλίμακας παραγωγική ικανότητα του εμβολίου AZD1222», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Η Cobra, μαζί με άλλα μέλη της κοινοπραξίας, θα προχωρήσουν στην παραγωγή του εμβολίου με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο 2020».

Όσον αφορά τα ενδιαφερόμενα ευρωπαϊκά κράτη, οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους εφόσον τα αποτελέσματα των ερευνών πείσουν τις αρμόδιες αρχές ότι αυτό είναιασφαλές και αποτελεσματικό

Προμήθεια 400 εκατ. εμβολίων στην Ευρώπη

Πάντως πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν χάσει χρόνο και ήδη έχουν προσεγγίσει την AstraZeneca Plc προκειμένου να προμηθευτούν το εμβόλιό της.

Ειδικότερα διάφορα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία για την προμήθεια 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

Άγνωστες οι οικονομικές λεπτομέρειες

Κι ενώ πλέον είναι γνωστά σχεδόν πολλά… νέα για την παραλαβή-παράδοση του εμβολίου, κρυφές παραμένουν ακόμη οι οικονομικές συμφωνίες.

Αρχικά παρά την ανακοίνωση για υπογραφή συμφωνίας της Cobra Biologics με την AstraZeneca στην Βρετανία, οι οικονομικές λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί και δεν είναι οι μόνες.

Άγνωστο παραμένει και το ποσό που θα πληρώσουν τα τέσσερα κράτη της Ευρώπης ( Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία) τα οποία και ανέλαβαν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες δόσεις για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ειδικότερα οι τέσσερις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία θα πληρώσουν -ένα άγνωστο μέχρι στιγμής- ποσό ενώ στη συνέχεια οι χώρες που θα το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους.

Οι Κίνα, Βραζιλία, Ιαπωνία και Ρωσία έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο βρίσκεται στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις των κλινικών δοκιμών με περίπου 10.000 ενήλικες εθελοντές να αναμένεται να συμμετέχουν στις δοκιμές της τελικής φάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024