Η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων φιλοξενίας θα ανακοινωθεί στις 4 Ιουλίου, οπότε αναμένεται η νέα αξιολόγηση των δεδομένων από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή, καθώς είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ραμπ, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία της Covid-19.

Το ίδιο, είπε, ισχύει και για τον κανόνα της τήρησης της απόστασης των δύο μέτρων, το οποίο η κυβέρνηση επανεξετάζει.

Ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Έργκαρ απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την χαλάρωση του κανόνα των δύο μέτρων, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει εδώ και καιρό τις ευρύτερες επιπτώσεις από την ισχύ του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θέσεις της επιστημονικής επιτροπής όσο και αυτές των οικονομολόγων.

Παραδέχτηκε ότι ενόψει της επόμενης φάσης χαλάρωσης των περιορισμών, τον Ιούλιο, οι επιχειρηματίες χρειάζονται διευκρινίσεις το συντομότερο δυνατό για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Ντόμινικ Ραμπ ρωτήθηκε επανειλημμένα γιατί η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τους κινδύνους της Covid-19 στον πληθυσμό με καταγωγή από ασιατικές χώρες ή μαύρων, απάντησε ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα που χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση και ολοκληρωμένη άποψη πριν κοινοποιηθεί. Παρομοίως για την επιτροπή για τις ανισότητες, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, σχολίασε ότι θα θέσει νέες κατευθύνσεις και θα προτείνει πραγματικές πολιτικές.

Ο αριθμός των νέων θανάτων σε περιστατικά επιβεβαιωμένα με κορονοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 38 και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 41.736, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τα νέα περιστατικά από διαγνωστική εξέταση ήταν 1.056. Σε όλη τη χώρα ο αριθμός νοσηλευόμενων και όσων χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη μειώθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο