Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εξέλιξη: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα

Νέα εξέλιξη: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα

Εξελίξεις στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, καθώς το κοριτσάκι φέρεται να έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα που την άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Εξελίξεις στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, καθώς το κοριτσάκι φέρεται να έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα που την άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής ενώ αρχές την έχουν ταυτοποιήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναζητήσεις, χωρίς όμως ακόμα να έχουν καταφέρει να την εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της μικρής φαίνεται πως είναι καλή, ενώ δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ που υπέστη.

Νωρίτερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιηθεί κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης.

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει το πρωί ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας.

Απαντώντας στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι αρχές δεν επέτρεψαν στη μητέρα να δει το παιδί παρά μόνο για λίγο, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Σήμερα θα στείλουμε αναφορά, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, στον εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να διερευνήσει από κοινωνικής πλευράς, θα δώσει εντολή για κοινωνική έρευνα όπως σε κάθε περίπτωση ανάλογη, για να διερευνήσει τη ζωή του παιδιού πριν, τώρα και τη ζωή που θα έχει στο μέλλον».

Για την υπόθεση αυτή μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Ψυχολόγος και Υπεύθυνος της γραμμής 116 του «Χαμόγελου Του Παιδιού», Γιάννης Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο και με αφορμή τη δεύτερη εξαφάνιση 10χρονου κοριτσιού στην Αθήνα, στις εξαφανίσεις παιδιών δεν υπάρχει πάντα ένα μοτίβο.

Τόνισε πως πρέπει να γίνει μια ευγενική υπενθύμιση στους γονείς για το πώς πρέπει να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σε τέτοια θέματα και υποστήριξε πως «το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει εκπαιδεύσει πολλούς εκπαιδευτικούς σε σχολεία με το πρόγραμμα «το παπάκι πάει».

Με βάση αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν πως όταν χάνουν τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, πρέπει να μένουν σταθερά χωρίς να μετακινούνται, να μην ακολουθούν κανέναν και σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει ότι προέρχεται από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον, το παιδί έχει το δικαίωμα να φωνάξει για βοήθεια. Ακόμα, όταν τα παιδιά νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά, μπορούν να καλέσουν στη γραμμή 116000.

Το σημαντικό σε τέτοιες υποθέσεις είναι η ταχύτητα στη δράση. «Η ολιγωρία στις ενέργειες είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, το μικρό κορίτσι αναμένεται να συναντήσει και τον αδερφό του.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024