Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερμαν ο Καμαρά και 3-1 ο Ολυμπιακός τον Αρη

Σούπερμαν ο Καμαρά και 3-1 ο Ολυμπιακός τον Αρη

Με… showman τον Μαντί Καμαρά, που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αρη στο Καραϊσκάκη. Το άλλο γκολ ο Μασούρας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαντί Καμαρά ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Αρη με 3-1, για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αφρικανός μέσος πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και με δύο γκολ και μία ασίστ τον οδήγησε μια ακόμα νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Στο 27’ ο Μαντί άνοιξε το σκορ και δευτερόλεπτα αργότερα (28’) έκανε το 2-0. Στο 38’ ο 23χρονος χαφ είδε την κίνηση του Γιώργου Μασούρα, του πέρασε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι ο διεθνής άσος την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 64’ ο Αρης μείωσε με τον Ιντέγε, ενώ στο 83’ ο Φορτούνης έχασε πέναλτι. Μια φάση, στην οποία πάντως ο Κουέστα έχει κάνει παράβαση, αφού δεν βρισκόταν στη γραμμή και θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκτέλεση.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 72 βαθμούς σε 28 ματς και είναι στο +17 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +19 από τον τριτο ΠΑΟΚ. Την επόμενη αγωνιστική, (21/6), οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό.

Με συνταγή Τούμπας

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τα 10/11 του παιχνιδιού της Τούμπας, όπου η ομάδα του πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή σεζόν. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Σισέ αντί του Σεμέδο.

Συγκεκριμενα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Τσιμίκα, Μπα, Σισέ και Ομάρ στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίκαελ Ενινγκ από την άλλη, ξεκίνησε τον Αρη με 4-4-1-1, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα και τους Κόρχουτ, Δεληζήση, Βέλεθ και Ρόουζ στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης και Γκάμα, με τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός έχοντας τρία χαφ στο κέντρο προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να πιέσει ψηλά τους παίκτες του Αρη και να τους αναγκάσει να κάνουν εύκολα λάθη.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στα καρέ των φιλοξενούμενων λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Βαλμπουενά από δεξιά έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αρη, ο Μασούρας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, αλλά δεν βρήκε την μπάλα, με αποτέλεσμα να φύγει άουτ και να χαθεί η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 8’ ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του Μπρούνο Γκάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης ελίχθηκε, σούταρε χαμηλά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σα.

Μετά το 20άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και αύξησε την πίεσή του, αναγκάζοντας τον Αρη να κάνει λάθη. Λάθη, που αποδείχθηκαν μοιραία για την ομάδα του Ενινγκ.

Διπλό χτύπημα από τον Καμαρά!

Οι γραμμές του Ολυμπιακού ανέβηκαν και «έπνιξαν» τον Αρη, με τον Μαντί Καμαρά να πετυχαίνει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 27’ο Αφρικανός πίεσε, έκλεψε από τον Δεληζήση, έδωσε στον Βαλμπουενά, αυτός κόπηκε, η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά και με δυνατό σουτ ο 23χρονος νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε και δεύτερο γκολ με πανομοιότυπο τρόπο. Και πάλι βασιζόμενος στην πίεση. Ακριβώς μετά τη σέντρα ο Μασούρας πίεσε, έκλεψε, έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός έστρωσε στον Καμαρά και ο Αφρικανός με σουτ στη γωνία έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο 23χρονος μέσος σκόραρε δύο φορές, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 33’ και στο 35’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τους Μπουχαλάκη και Ελ Αραμπί, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε ο πρώτος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ, όπως επίσης και η κεφαλιά του Μαροκινού.

Ασίστ ο Καμαρά, γκολ ο Μασούρας

Ο,τι δεν κατάφεραν οι Μπουχαλάκης και Ελ Αραμπί, το έκανε στο 38’ ο Γιώργος Μασούρας, μετά από ασίστ του Καμαρά! Ο Αφρικανός μέσος ανέβηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με προβολή νίκησε τον Κουέστα για το 3-0. Ασίστ από τον 23χρονο, που νωρίτερα είχε σκοράρει και δύο γκολ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέταρτο γκολ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Βαλμπουενά. Ο Ομάρ άνοιξε στον Μπουχαλάκη, ο διεθνής μέσος έκανε το γύρισμα στον Γάλλο, αυτός σούταρε αμέσως, αλλά ο Ισπανός ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Δεληζήσης ένιωσε ζαλάδες και ο Ενινγκ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Σόουζα.

Μαζεμένες αλλαγές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γερμανός έκανε και νέα αλλαγή, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μαντσίνι αντί του Φετφατζίδη. Στο 52’ ήταν σειρά του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αλλαγές. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Καφού, Φορτούνη και Χασάν στις θέσεις των Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Μέχρι να βρουν τις θέσεις τους και τα πατήματά τους οι τρεις παίκτες, ο Αρης βγήκε μπροστά και απείλησε τον Σα. Στο 57’ ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Κίτρινοι, αλλά ο Πορτογάλος έπεσε σωστά και απέκρουσε.Ενα λεπτό αργότερα, ο Λάρσον βρήκε χώρο από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024