Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: «Φύλλο και φτερό» το κινητό της 35χρονης - Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Επίθεση με βιτριόλι: «Φύλλο και φτερό» το κινητό της 35χρονης – Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Νέα στοιχεία τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα

Νέα στοιχεία τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης πέρασε ακόμη ένα βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης. Η κατηγορούμενη συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση και να μην συνεργάζεται με τις Αρχές. Την ίδια σκληρή στάση κράτησε και στον εισαγγελέα, ενώ αρνείται να συνεργαστεί και με τον δικηγόρο της.

Ωστόσο, οι αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους, τις κλήσεις της κατηγορούμενης για την αποτρόπαια πράξη.

Μάλιστα, με εντολή του ανακριτή θα συνεχιστεί η διερεύνηση του κινητού της. Πλέον, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή, αναζητώντας φωτογραφίες, βίντεο ή μηνύματα που μπορεί να σχετίζονται με την επίθεση με βιτριόλι.

«Κλειδί» οι αυτόπτες μάρτυρες

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες ατόμων που γνώριζαν το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι. Σύμφωνα με τους περίοικους, οι γείτονες είχαν δει μια γυναίκα να παρακολουθεί κατ’ επανάληψη το σπίτι του θύματος ενώ, όταν επιχείρησαν να της μιλήσουν, εκείνη τράπηκε σε φυγή.

Ιανουάριος 2020: Μια γυναίκα, μαυροντυμένη, στήνει «καρτέρι» στη γειτονιά της Ιωάννας στο Μοσχάτο. Οι γείτονες την παρατηρούν και η παρουσία της κινεί υποψίες.

Όπως αποκάλυψε μάρτυρας στις αστυνομικές αρχές, ο γιος του είδε για πρώτη φορά τη μαυροντυμένη γυναίκα στις 22 Ιανουαρίου 2020 να κρύβεται στη πολυκατοικία. Φορούσε μαύρο σκούφο, είχε το πρόσωπο καλυμμένο με κασκόλ και κρυβόταν στην πολυκατοικία.

Μιλώντας στο MEGA ο γείτονας της Ιωάννας τονίζει: «Το παιδί φοβήθηκε και ανεβαίνοντας στο σπίτι μού ανέφερε το γεγονός και βγήκα στο μπαλκόνι και διαπιστώνω στην πρασιά της πολυκατοικίας ότι υπήρχε πράγματι αυτό το άτομο. Βγαίνω στο μπαλκόνι ρωτάω θέλετε κάτι. Πριν τελειώσω, έφυγε τρέχοντας».

Το πρόσωπο αυτό το εντόπισαν ξανά τις επόμενες ημέρες μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου. Η παρουσία της προκαλεί εντύπωση και οι γείτονες προσπαθούν να μάθουν τι ήθελε στο σημείο. Μάλιστα, κρατάει στα χέρια της μία σακούλα που έμοιαζε με νοσοκομειακό ορό.

Δυο ημέρες πριν από την επίθεση σε βάρος της 34χρονης, πελάτισσα ανθοπωλείου στην Καλλιθέα παρατηρεί κάτι περίεργο. Μπροστά της βρίσκεται μία γυναίκα, μεταξύ 30 και 40 ετών, η οποία ζητάει να αγοράσει βιτριόλι.

Δικηγόρος 34χρονης: Περίεργο να μην ομολογείς και να έχεις ψυχιατρικά προβλήματα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο δικηγόρος της άτυχης 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε πως υπάρχει μια μεθόδευση από την πλευρά της υπεράσπισης της 35χρονης, φερόμενης ως δράστιδος, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως άτομο ψυχολογικά διαταραγμένο, με το επόμενο βήμα να είναι η αίτηση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τον ανακριτή.

«Δε γίνεται να μην ομολογείς αλλά να έχεις και ψυχιατρικά προβλήματα. Θα έπρεπε ένα από τα δύο. Δεν ομολογώ αλλά έχω και ψυχιατρικά προβλήματα είναι λίγο περίεργο» τόνισε.

Ο δικηγόρος της άτυχης 34χρονης σημείωσε πως το ενδεχόμενο ψυχολογικής διαταραχής έρχεται σε αντίθεση με τις πράξεις της δράστιδος αλλά και την οργάνωση του σχεδίου της. «Φαντάζομαι ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί αν η γυναίκα αυτή έχει ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα».

Σοκαρισμένη η Ιωάννα

Αναφερόμενος στην Ιωάννα, ο κ. Λύτρας σημείωσε πως όταν πληροφορήθηκε για την κατηγορούμενη «πάγωσε». «Ο λόγος είναι ότι την δράστιδα την έχει δει ελάχιστες φορές. Κάποια στιγμή δέχθηκε ένα αίτημα φιλίας από κάποιον και τότε η δράστις της έστειλε ένα μήνυμα».

Η 34χρονη φέρεται να είπε στις Αρχές ότι την γνωρίζει, ωστόσο δεν έχει σχέσεις μαζί της, πέρα από την επικοινωνία που είχαν στο Facebook, ενώ δήλωσε πως δεν φανταζόταν ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κίνητρο της επίθεσης θεωρείται η ερωτική αντιζηλία και η ελάχιστη επικοινωνία που είχε η Ιωάννα με τον 40χρονο φίλο της 35χρονης.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024