Βουλευτής του ΚΚΕ αποκαλεί «κερκόπορτα» τη λειτουργία μεταπτυχιακών στα αγγλικά
Μετά την επική ερώτηση που προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή της Ελισάβετ Σκουφά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διερωτήθηκε μήπως τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικάνικα συμφέροντα, σειρά έχει το ΚΚΕ να συμπλεύσει στο ίδιο μέτωπό κατά των Αγγλικών.
Μετά την επική ερώτηση που προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή της Ελισάβετ Σκουφά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διερωτήθηκε μήπως τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικάνικα συμφέροντα, σειρά έχει το ΚΚΕ να συμπλεύσει στο ίδιο μέτωπό κατά των Αγγλικών.
Ειδικότερα μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας δήλωσε ότι “η ένσταση με τα Αγγλικά με τα νηπιαγωγεία έχει να κάνει με την παιδαγωγική τους χρησιμότητα”, επισημαίνοντας τον «αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα» της σχετικής διάταξης.
Ο κ. Γκιόγκας τόνισε μάλιστα πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη χρήση των αγγλικών στα δημόσια νηπιαγωγεία εξαιτίας της γλωσσικής φτώχειας και επιμένοντας πως η σωστή λύση είναι να μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μόνο ελληνικά.
«Οι νέοι μαθαίνουν τόσες λέξεις, όσες για να είναι χειριστές διαδικτύου» παρατήρησε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία εξάλλου δεν επαρκεί, αλλά τα παιδιά καταφεύγουν σε φροντιστήρια.
Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ πήρε ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη της κ. Σκούφα, φτάνοντας και στα ξενόγλωσσα προγράμματα στα ελληνικά ΑΕΙ , τα οποία χαρακτήρισε «κερκόπορτα», καταγγέλλοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής (με την ΝΔ) επί ημερών του.
«Ανοίγει το δρόμο για επιβολή διδάκτρων» σχολίασε ο κ. Γκιόκας αναφορικά με τη θέσπιση ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών, προσθέτοντας πως «εμείς στηρίζουμε με τις δυνάμεις μας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
- Σοκαριστικά στοιχεία για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα στη ντροπιαστική λίστα
- Μετανάστες και πρόσφυγες θα συνεχίσουν να πνίγονται γιατί η Ευρώπη δεν προσφέρει κανέναν ασφαλή τρόπο να φτάσουν
- Stoiximan GBL: Χωρίς «αιώνιους» αλλά με σημαντικά ματς η πρώτη μέρα της 18ης αγωνιστικής










