Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης συλλαλητήρια, Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο Συντάγμα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:00.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μαζικά σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχοι, σύλλογοι γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι που έφτασαν στο Σύνταγμα με πανό, πικέτες και συνθήματα.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», είναι το σύνθημα που αναγράφεται στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας ενώ προτάσσονται τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου γίνονται χαιρετισμοί, ενώ παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε και δηλώσεις. Ήδη έχει χαιρετήσει η Ιωάννα Μουρτζιάπη, συμβασιούχος νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αμερικάνικο λαό και τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα.

Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε Πειραιά, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας.

Κλειστό το Μετρό στο Σύνταγμα και στο Μέγαρο Μουσικής

Κλειστές παραμένουν από τις 18.45 οι είσοδοι Μεγάλης Βρετάνιας και Αμαλίας στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, λόγω του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Παράλληλα, κλειστός είναι από τις 19.00 και ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής”.

Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο