Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεστ αντισωμάτων από τις πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ στην Αμοργό

Τεστ αντισωμάτων από τις πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ στην Αμοργό

Εξετάσεις για κοροναϊό και τεστ αντισωμάτων στους κατοίκους του νησιού πραγματοποίησαν στην Αμοργό τα πλωτά συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Εξετάσεις για κοροναϊό και τεστ αντισωμάτων στους κατοίκους του νησιού πραγματοποίησαν στην Αμοργό τα πλωτά συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Η αποστολή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με την συμπαράσταση της Axion Hellas, η οποία στηρίζοντας διαχρονικά τους κατοίκους των νησιών, ανέλαβε με τα φουσκωτά σκάφη την μεταφορά των στελεχών του ΕΟΔΥ σε 16 νησιά του Αιγαίου, ανάμεσα τους και η Αμοργός.

Στην αποστολή συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμοργού και στο Περιφερειακό Ιατρείο Όρμου Αιγιάλης. Αναχωρώντας από την Αμοργό το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε στάση στην Κίναρο όπου επισκέφθηκε την Κυρά Ρηνιώ, τη μοναδική κάτοικο του ακριτικού νησιού.

«Στόχος των τεστ είναι να υπάρχει η επιδημιολογική εικόνα για την κατάσταση των νησιών που είναι ανέγγιχτα από τον κοροναϊό. Να αποτυπώσουμε την εικόνα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, που βρίσκει τη χώρας μας σε πάρα πολύ καλή θέση σε σχέση με τα δεδομένα του κοροναϊού» δήλωσε ο Υφυπουργός κ. Κονταζαμάνης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελευθέριο Καραΐσκο και τους αντιδημάρχους του νησιού. Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του Κέντρου Υγείας καθώς και τις όποιες βελτιώσεις χρειάζεται το νησί για την καλύτερη υγειονομική προστασία κατοίκων και επισκεπτών.

«Είναι μια αποστολή προσφοράς και αλληλεγγύης και ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό Υγείας, τις πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ και την Axion Hellas για την τεράστια προσφορά της. Πρώτο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και με την συγκεκριμένη δράση αισθανόμαστε και εμείς ασφαλείς αλλά και οι επισκέπτες. Τηρώντας απόλυτα τις οδηγίες των επιστημόνων, καταφέραμε με ευθύνη και πειθαρχία να είμαστε ένα covid-free νησί. Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που θα ζήσουν την αυθεντική απλότητα και τη μοναδική ομορφιά της Αμοργού» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024