Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσα άτομα έχουν «σπάσει» μέχρι σήμερα την καραντίνα - «Καμπανάκι» στις αρχές

Πόσα άτομα έχουν «σπάσει» μέχρι σήμερα την καραντίνα – «Καμπανάκι» στις αρχές

Έντονη ανησυχία στις αρχές προκαλούν οι περιπτώσεις απειθαρχίας που παρατηρούνται από ορισμένους κατοίκους, οι οποίοι δεν τηρούν τον κατ' οίκον περιορισμό που τους έχει επιβληθεί από τις αρχές

Έντονη ανησυχία στις αρχές προκαλούν οι περιπτώσεις απειθαρχίας που παρατηρούνται από ορισμένους κατοίκους, οι οποίοι δεν τηρούν τον κατ’ οίκον περιορισμό που τους έχει επιβληθεί από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τα «σπασίματα» της καραντίνας των 14 ημερών ανέρχονται σε 246 από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου. Πρόκειται για έναν αριθμό που έχει θορυβήσει έντονα τις αρχές.

Παράλληλα, στους παραβάτες επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα πρόστιμα των 5.000 ευρώ, ενώ έχουν εκκινηθεί και οι ποινικές διαδικασίες.

Πόσοι βρίσκονται σε καραντίνα σήμερα

Σήμερα βρίσκονται σε καραντίνα 15.181 άτομα και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται άτομα και από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κτλ.

Την ίδια στιγμή, οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και 737 περιπτώσεις, όπου η Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο με φυσική παρουσία στο χώρο, εάν τα άτομα δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό όπου μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε έναν χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπουν σε μία άλλη εφαρμογή ενώ παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Τέλος, θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικές αυτοψίες, δηλαδή οι αστυνομικές επισκέψεις ενώ επισημαίνεται ότι είναι αυστηρές οι ποινές οι οποίες μπορεί να είναι έως και ισόβια σε περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και οδηγήσει σε θάνατο λόγω του ιού.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024