Νέα τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη απο τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων) προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με ονομαστική ψηφοφορία.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο, θέτουν θέματα επιπλέον χρηματοδότησης της παιδείας και καταγγέλουν τη διάταξη για τα «ζωντανά» μαθήματα στα σχολεία.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).