
Συναγερμός για «καυτό» Ιούλιο – Τρία σενάρια δείχνουν θερμό επεισόδιο
Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για πιθανή πρόκληση «θερμού επεισοδίου»από την Αγκυρα νοτίως της Κρήτης και πώς σκοπεύει να αντιδράσει
Σε ετοιμότητα για έναν «καυτό» Ιούλιο στο πεδίο των ελληνοτουρκικών βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι επιτελείς σε Μαξίμου, «Πεντάγωνο» και υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζονται και καταστρώνουν σχέδια επί χάρτου για την απόκρουση μιας ακραίας τουρκικής πρόκλησης που θα μπορούσε να εκδηλωθεί ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναλυθεί τρία πιθανά σενάρια για το πού ενδέχεται να αποστείλει η Αγκυρα ένα ερευνητικό σκάφος, όπως φαίνεται να είναι ο δικός της σχεδιασμός. Και γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να απαντήσει δυναμικά σε όλες τις περιπτώσεις.
Το ελληνικό σχέδιο αντίδρασης κινείται στη βάση ότι η Τουρκία θα στείλει σε πρώτη φάση ένα ερευνητικό σκάφος σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Είθισται εξάλλου να προηγούνται σεισμικές έρευνες προτού γίνει μία γεώτρηση για υδρογονάνθρακες.
-Το σενάριο πρόκλησης με ερευνητικό σκάφος αντί γεωτρύπανου που θα αποσταλεί στη λιβυκή πλευρά του τουρκολιβυκού συμφώνου, για λογαριασμό της Λιβύης και της κυβέρνησης Σάρατζ
-Οι πιθανότητες να προκαλέσει η Τουρκία με έρευνα πολύ κοντά στην Κρήτη, κάτω από τον Νομό Λασιθίου
-Τα σχέδια αποτροπής που καταρτίζει το ελληνικό Πεντάγωνο
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο







