Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΔΕ: Δηλώθηκαν 10,5 εκατ. τετραγωνικά ακινήτων που δεν είχαν «ξεχαστεί»

ΚΕΔΕ: Δηλώθηκαν 10,5 εκατ. τετραγωνικά ακινήτων που δεν είχαν «ξεχαστεί»

Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων μέσω της πλατφόρμας αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ, δεδομένου ότι η σχετική ρύθμιση της διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, δεν έχει λήξη

Πάνω από 450.000 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://tetragonika.govapp.gr/) διόρθωσης των τετραγωνικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων μέσω της πλατφόρμας αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ, δεδομένου ότι η σχετική ρύθμιση της διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, δεν έχει λήξη.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΑΑΔΕ, της ΓΓΠΣ και του ΔΕΔΔΗΕ. Χάρη στην πλατφόρμα οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί ιδιοκτήτες, χωρίς να περάσουν από τα « γκισέ» των δήμων, υπέβαλαν –εύκολα και απλά– τις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στην πλατφόρμα προστέθηκαν και άλλες λειτουργίες, που την καθιστούν ακόμη πιο εύχρηστη. Μεταξύ άλλων παρέχεται πλέον η δυνατότητα δήλωσης ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. από κοινόχρηστο ρολόι, βελτιώθηκε η εισαγωγή κινητού τηλεφώνου, προστέθηκε πεδίο χαρακτηρισμού ενός ακινήτου ως εντός-εκτός οικισμού κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024