Στις 12 Ιουνίου ξεκινάει και πάλι η σεζόν στην Ιταλία, αρχικά με τις ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου και στις 20 του μηνός, γίνεται σέντρα και στην Serie A. Ομοσπονδία και Λίγκα ανησυχούν όμως για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα κρούσματα κορωνοϊού και να πρέπει να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος.

Η πρόταση της Serie A ήταν να μπει παύλα σε αυτή την περίπτωση χωρίς πρωταθλήτρια, ανόδους και υποβιβασμούς αλλά η ομοσπονδία διαφώνησε και αποφάσισε τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ ώστε να καθοριστεί ποιες ομάδες θα παίξουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου και ποιες θα υποβιβαστούν, χωρίς όμως να υπάρξει πρωταθλητής.

Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρξει τελικά οριστική διακοπή, η βαθμολογία θα βγει μέσω αλγόριθμου που θα στηριχτεί στα ματς που είχαν διεξαχθεί μέχρι την διακοπή λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19.

Όσο για τη μεταγραφική περίοδο, αυτή θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ως την 5η του Οκτώβρη κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ανάμεσα σε αυτές τις ημερομηνίες θα γίνει και η έναρξη της νέας σεζόν στην Serie A.