Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αμερική στις φλόγες - Ο μοιραίος Τραμπ σπρώχνει τις ΗΠΑ στον διχασμό

Η Αμερική στις φλόγες – Ο μοιραίος Τραμπ σπρώχνει τις ΗΠΑ στον διχασμό

Οι βίαιες διαδηλώσεις που ξεσπούν σε περισσότερες από 140 αμερικανικές πόλεις και η αυταρχική αντιμετώπισή τους από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα κατά του κύρους των ΗΠΑ παγκοσμίως

Οι ταραχές στις ΗΠΑ και κυρίως η διχαστική και αυταρχική αντιμετώπισή τους από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το τελευταίο σε μια σειρά πλήγματα κατά του αμερικανικού κύρους παγκοσμίως. Η Ευρώπη έχει σταματήσει πλέον να περιμένει από την Ουάσιγκτον να παίξει ηγετικό ρόλο, από την υγειονομική κρίση μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε όλη την πρόσφατη Ιστορία, δύσκολα μια συμμαχική χώρα θα πήγαινε ανοιχτά κόντρα στον αμερικανό πρόεδρο ή θα αναλάμβανε διεθνείς πρωτοβουλίες προσπερνώντας τον. Με τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συμβαίνουν και τα δύο.

Οι βίαιες διαδηλώσεις που ξεσπούν από το περασμένο Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 140 αμερικανικές πόλεις, με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου άοπλου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, όταν αστυνομικός τον πάτησε με το γόνατό του στον σβέρκο επί σχεδόν εννέα λεπτά προκαλώντας του ασφυξία, έφεραν στην επιφάνεια το βαθύ φυλετικό πρόβλημα των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ανέδειξαν άλλη μια φορά το κενό εξουσίας που υπάρχει στην παγκόσμια ηγεσία, καθώς ο Τραμπ ευτελίζει το αμερικανικό κύρος και, αντιμέτωπος με τριπλή κρίση – υγειονομική, οικονομική και φυλετική -, παίζει το τελευταίο του χαρτί για να επανεκλεγεί: τον νόμο και την τάξη.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024