Σε κόντρα βρίσκεται ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τους κατοίκους από το χωριό Σταγιάτες.
Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Αχιλλέας Μπέος εισέβαλε στο χωριό και ειδικότερα στο σχολείο, συνοδεία αστυνομίας.
Ωστόσο η προκλητική του στάση δεν πέρασε χωρίς αντίδραση.
Οι κάτοικοι του χωριού που διαχειρίζονται μόνοι το νερό τους, απάντησαν με γενναιότητα στις ύβρεις του Μπέου.
Οι κάτοικοι στο χωριό Σταγιάτες απάντησαν σε ανάλογο ύφος και έδιωξαν τον δήμαρχο Βόλου κακήν κακώς.
Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια χούφτα μπαχαλάκηδες να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές έχουν ημερομηνία λήξης και η Δημοτική Αρχή κι εγώ θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα όχι μόνο στις Σταγιάτες, αλλά και όπου αλλού εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα από ακραία στοιχεία».
Ωστόσο στα βίντεο αποτυπώνεται η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι δεν ήταν η καλύτερη, με τον ίδιο να απαντά πολλές φορές με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της αστυνομίας άλλαξαν τις κλειδαριές στο σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων.
Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανάρτησή τους:
«Πριν λίγα λεπτά στο αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα-περισουσία των κατοίκων! Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται μέσα στον χώρο και έξω περιφρουρώντας το “σπίτι” τους. Η παρουσία όλο και περισσότερων ανθρώπων είναι απαραίτητη!»
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59