Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Στα ύψη η δημοτικότητα της Μέρκελ - Ικανοποίηση για την κυβέρνηση

Γερμανία : Στα ύψη η δημοτικότητα της Μέρκελ – Ικανοποίηση για την κυβέρνηση

Ικανοποιημένοι από την κυβέρνησή τους εξακολουθούν να δηλώνουν σε υψηλό ποσοστό οι Γερμανοί, ενώ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι η πολιτικός που απολαύει την υψηλότερη αποδοχή από τους πολίτες.

Ικανοποιημένοι από την κυβέρνησή τους εξακολουθούν να δηλώνουν σε υψηλό ποσοστό οι Γερμανοί, ενώ εμφανίζονται μάλλον διχασμένοι σε ό,τι αφορά τόσο την κατάσταση της οικονομίας, όσο και τη χρήση της εφαρμογής για την ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό.

Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend που διενεργείται για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 62% δηλώνει «ικανοποιημένο» ή «πολύ ικανοποιημένο» από το έργο της κυβέρνησης (CDU/CSU – SPD), ενώ το 38% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι η πολιτικός που απολαύει την υψηλότερη αποδοχή από τους πολίτες, με ποσοστό 71%, το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς (SPD) με 60%, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) με 57%, ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) με 51% και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) με 47%.

Η πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το 38% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τα κόμματα της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), το 19% τους Πράσινους, το 15% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το 9% την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το 6% τους Φιλελεύθερους (FDP) και το 8% την Αριστερά (Die Linke).

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των Γερμανών και τη δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Το 59% θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, λάθος τα θεωρεί το 35%.

Την ίδια ώρα και ενώ η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε για τη «δυσκολότερη οικονομική κατάσταση στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας», το 55% θεωρεί την οικονομία «κακή» ή «λιγότερο καλή» και το 40% «καλή» ή «πολύ καλή».

Σωστή η χαλάρωση

Οσον αφορά την άρση των μέτρων περιορισμού, ποσοστό 29% εκτιμά ότι η χαλάρωση που εφαρμόζεται είναι υπερβολική, το 56% πιστεύει ότι είναι σωστή και το 13% ότι δεν είναι αρκετή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 42% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει την ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων του κοροναϊού, ενώ το 39% απορρίπτει την προοπτική αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024