Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ενσωματώθηκε στην επιχείρηση «Irini»

Η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ενσωματώθηκε στην επιχείρηση «Irini»

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΠΕΤΣΑΙ» ενσωματώθηκε στην επιχείρηση «Irini» για την επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΠΕΤΣΑΙ» ενσωματώθηκε στην επιχείρηση «Irini» για την επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Η φρεγάτα κατέπλευσε στο λιμάνι της Αυγούστας στην Ιταλία και οι Ιταλοί, που αυτό το διάστημα έχουν τη διοίκηση της αποστολής, καλωσόρισαν το ελληνικό πολεμικό πλοίο και δημοσίευσαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Όπως αναφέρουν η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» είναι κλάσης ΜΕΚΟ 200 HN και διαθέτει πλήρωμα που ειδικεύεται και έχει εκπαιδευτεί να φέρει εις πέρας αποστολές απαγόρευσης στη θάλασσα ενώ διαθέτει και ελικόπτερο Sikorsky S-70B Aegean Hawk.

H φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» θα περιπολεί στην οριοθετημένη περιοχή της επιχείρησης Irini στην Κεντρική Μεσόγειο μαζί με 3 αεροσκάφη από τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν συνεισφέρει στην Επιχείρηση Irini με προσωπικό και μέσα» σημείωσε ο Διοικητής της Επιχείρησης υποναύαρχος Φάμπιο Αγκοστίνι. Όπως πρόσθεσε «μολονότι η αποστολή ξεκίνησε πρόσφατα, έχει ήδη παράγει σημαντικά αποτελέσματα στη συλλογή πληροφοριών για παράνομη διακίνηση όπλων και λαθρεμπορίου πετρελαίου, τις οποίες μοιράζεται με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ»

Περισσότερες από 20 χώρες έχουν συμμετοχή στην επιχείρηση με προσωπικό και μέσα. Η επιχείρηση Irini βασίζεται επίσης και στην υποστήριξη δορυφορικών εικόνων που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Δορυφορικό Κέντρο (SatCen).

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ»

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024