Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι λέει η αεροπορική εταιρεία για τα 12 κρούσματα κοροναϊού στην πτήση από το Κατάρ

Τι λέει η αεροπορική εταιρεία για τα 12 κρούσματα κοροναϊού στην πτήση από το Κατάρ

Οι 12 επιβάτες με κοροναϊό δεν προέρχονταν από το Κατάρ – Οι εθνικότητές τους.

Ανακοίνωση για τη χτεσινή πτήση από τη Ντόχα προς την Αθήνα με τα 12 κρούσματα κοροναϊού εξέδωσε η Qatar Airways.

Η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ότι «όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Επιπλέον, η εταιρεία διευκρινίζει πως 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Οι εννέα από τους επιβάτες είναι Πακιστανοί υπήκοοι με ελληνική μόνιμη άδεια διαμονής διερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας Έλληνας υπήκοος διερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι διερχόμενοι από την Αυστραλία.

Τέλος, η Qatar Airways, δηλώνει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών.

Ο ΕΟΔΥ με χθεσινή ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ανιχνεύθηκαν τα εν λόγω κρούσματα. Λίγο αργότερα η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης τέθηκαν σε καραντίνα και ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει:

«Αναφορικά με την πτήση QR203 από τη Ντόχα προς την Αθήνα την 1η Ιουνίου, η Qatar Airways διευκρινίζει ότι και οι 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Οι εννέα από τους επιβάτες είναι Πακιστανοί υπήκοοι με ελληνική μόνιμη άδεια διαμονής διερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας Έλληνας υπήκοος διερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι διερχόμενοι από την Αυστραλία. Κατά την άφιξη στη Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η Qatar Airways συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών».

Απαγόρευση πτήσεων από και προς το Κατάρ

Νωρίτερα, εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα, μετά την ανίχνευση των δώδεκα κρουσμάτων επιβατών, θετικών στον κοροναϊό, που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Civil Protection GR) και έφτασαν στην χώρα μας με την πτήση από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, με τη ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις-μετακινήσεις επιβατών, από και προς όλα τα αεροδρόμια μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 το απόγευμα έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024