Νέο κεφάλαιο στην έρευνα που διενεργεί η τακτική δικαιοσύνη για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis  ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, η κατάθεση των εγγράφων του FBI από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στους δύο συναδέλφους του στον Άρειο Πάγο κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς τους, με τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis.

Στο μικροσκόπιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε επίπεδο Αρείου Πάγου έχουν μπει μία σειρά από αδικήματα όπως κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Από την πλευρά τους οι τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς κ.κ. Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει πολυσέλιδα υπομνήματα με πλήθος στοιχείων για να καταδείξουν ότι δεν έχει τελεστεί καμία αξιόποινη πράξη. Πρότειναν μάλιστα και μάρτυρες, οι οποίοι έχουν ήδη εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Το σύνολο των στοιχείων αυτών, που διαβιβάζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τυχόν αξιόποινες πράξεις για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αξιολογείται και από τους δύο ανώτατους εισαγγελείς, πριν καταλήξουν στο επόμενο και καθοριστικότερο βήμα της έρευνάς τους.

Ωστόσο, μετά την τελευταία κατάθεση – αναφορά  του κ. Αγγελή , ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κληθεί σε νέα κατάθεση από τους συναδέλφους του, ενώ αναμένεται να κληθούν εκ νέου οι 3 εισαγγελείς για να λάβουν γνώση, όπως απαιτεί η δικονομία, και αυτών των εγγράφων και να δώσουν  συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο