Τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες περιγράφουν στο MEGA Έλληνες που ζουν σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Πολλοί ομογενείς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δηλώνουν ότι έζησαν δύσκολες στιγμές, άλλοι ωστόσο εκτιμούν ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το γεμάτο ποτήρι των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Φόβος, λεηλασίες, εξαγριωμένοι διαδηλωτές και αβεβαιότητα για το αύριο.

Οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ περιγράφουν τα όσα βιώνουν τις τελευταίες μέρες στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Στη Νέα Υόρκη, Μανχάταν και Μπρούκλιν βρέθηκαν στο στόχαστρο των εξαγριωμένων διαδηλωτών.

«Ανέβηκε η κλίμακα πολύ γρήγορα σε βίαιες διαδηλώσεις», λέει Γκρέτα Καραμέρου, διευθύντρια Alexandrion Group.

Στην Ουάσιγκτον ο Κώστας Φωστέρης που έχει το εστιατόριο του κοντά στον Λευκό Οίκο, έβλεπε τα καταστήματα να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, τη βραδιά που ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με πληροφορίες φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο.

«Σπάσανε την πόρτα από ένα μαγαζί, τα πήραν σχεδόν όλα. Έκλεψαν ένα μαγαζί με ρούχα, με κινητά».

Παρόμοια ήταν και η κατάσταση που έζησαν οι ομογενείς στο Νιου Τζέρσει.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν το σπίρτο που άναψε τη φωτιά, εκτιμούν οι Έλληνες ομογενείς. Η πανδημία, η απώλεια θέσεων εργασίας και οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, που βιώνουν κυρίως οι Αφροαμερικανοί, έβγαλαν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Καθώς η Αμερική οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές, ο φόβος των Ελλήνων που ζουν εκεί είναι η κλιμάκωση των επεισοδίων με γενικευμένες ταραχές κυρίως σε περίπτωση επέμβασης της εθνοφρουράς.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας