Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί το τουρκόφωνο κόμμα DEB: Εγείρει μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη και εγκαλεί την ΠτΔ

Προκαλεί το τουρκόφωνο κόμμα DEB: Εγείρει μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη και εγκαλεί την ΠτΔ

Mε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η πρόεδρος του DEB, αυτοαναγορεύεται ως εκπρόσωπος της συντριπτικής πλειοψηφίας «της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» και δε διστάζει να προχωρήσει σε συστάσεις προς την κ. Σακελλαροπούλου.

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η πρόεδρος του τουρκόφωνου «Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου η οποία μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Μάλιστα απευθύνεται προσωπικά στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαλώντας τη για το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε μαζί της, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη.

Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η πρόεδρος του DEB, αυτοαναγορεύεται ως εκπρόσωπος της συντριπτικής πλειοψηφίας «της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» και δε διστάζει να προχωρήσει σε συστάσεις προς την κ. Σακελλαροπούλου του τύπου  «η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί κανέναν».

Ειδικότερα η  Ασάφογλου αναφέρει: «Αξιότιμη κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Οπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό. Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό, αν θα είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα. Η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί σε κανέναν, παρά μόνο περιθωριοποιεί την αλήθεια και το πραγματικό».

&nbsp

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024