Την σύναψη συμφωνίας με την Gazprom export LLC για μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου ανακοίνωσε η Μυτιληναίος, κίνηση που ενισχύει περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της MYTILINEOS στην αγορά φυσικού αερίου της ευρύτερης περιοχής

Την σύναψη συμφωνίας με την Gazprom export LLC για μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.

Οπως αναφέρει η Mυτιληναίος σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ, η συμφωνία υπεγράφη την 1η Ιουνίου 2020 από την αναπληρώτρια πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και γενική διευθύντρια της Gazprom Export Elena Burmistrova και τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η σύμβαση προβλέπει ετήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου για την περίοδο έως το 2030.

Σημαντική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Με αυτήν την κίνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ενισχύεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της MYTILINEOS στην αγορά φυσικού αερίου της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Σημειώνεται ότι η Mytilineos ξεκίνησε από το 2017 να κάνει βραχυπρόθεσμες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazpom. Τότε ήταν η πρώτη χρονιά, ενώ οι προμήθειες της συνεχίστηκαν και τα επόμενα δύο χρόνια, το 2018 και το 2019.

Με τις κινήσεις της αυτές, σε συνδυασμό και με τις αγορές ποσοτήτων και από άλλες πηγές, ιδίως LNG, έχει κατακτήσει ένα μερίδιο της αγοράς πάνω από 40%, ενώ ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και πολλές δικλείδες ενεργειακής ασφάλειας προκειμένου να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες κατανάλωσης της, όπως επίσης και τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr