Γερμανία : Ο ΥΠΕΞ Χάικο Μάας βλέπει την Ευρώπη ως διαμεσολαβητή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Ειδικά εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να γίνει αγεφύρωτη η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν πρέπει να διασπασθεί σε μια κινεζική και μια αμερικανική σφαίρα συμφερόντων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός Χάικο Μάας
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD) βλέπει την Ευρώπη ως διαμεσολαβητή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας.
«Ειδικά εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να γίνει αγεφύρωτη η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν πρέπει να διασπασθεί σε μια κινεζική και μια αμερικανική σφαίρα συμφερόντων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός του σε σημερινή συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.
Η Ευρώπη να ηγηθεί του αγώνα ενός βιώσιμου πολυμερούς συστήματος
«Επομένως, εναπόκειται στην Ευρώπη να ηγηθεί του αγώνα για την δημιουργία ενός μελλοντικά βιώσιμου πολυμερούς συστήματος. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για εμάς. Γι ‘αυτό και η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε με την Κίνα», τόνισε ο Μάας.
«Θέλουμε να δεσμεύσουμε την Κίνα σε φιλόδοξους κλιματικούς στόχους και δίκαιο παγκόσμιο ανταγωνισμό», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Νεροπίστολα, βιντεοσκόπηση και ξυλοδαρμός στον Εύοσμο – Συνελήφθησαν 6 νεαροί
- Λάρισα: Πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και νερομπαλόνια σε διερχόμενα αυτοκίνητα – Δείτε βίντεο
- Σκόπελος: Το ελληνικό «κινηματογραφικό» νησί που βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών της Ευρώπης
- Στο πλευρό του Ακύλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «My winner»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Δ’)
- Κίνηση στους δρόμους: Απροσπέλαστος και σήμερα ο Κηφισός – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Μπεν Νίνταμ: Η βρετανική αστυνομία σταματά τις έρευνες για την εξαφάνισή του
- Κίνα: Ο Πούτιν επισκέπτεται τον Σι και σκορπά ανησυχία στη δύση και ταραχή στην Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442