Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακυρώθηκε το Moto GP της Ιαπωνίας

Ακυρώθηκε το Moto GP της Ιαπωνίας

Το γκραν πριν του Moto GP στην Ιαπωνία ακυρώθηκε όπως ήταν λογικό λόγω του κοροναϊού

Μόνο στην Ευρώπη θα γίνονται Γκραν Πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτό αποφάσισαν η FIM (Διεθνής Ομοσπονδία) και η Dorna (υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος), σε συνεννόηση με την IRTA (International Road-Racing Teams Association) και την MSMA (ένωση κατασκευαστών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Κατά συνέπεια, όπως διεκρίνισε ο Ισπανός παράγοντας του ΜotoGP, Καρμέλο Εθπελέτα, όλα τα γκραν πρι που επρόκειτο να διεξαχθούν μέχρι τότε σε άλλες ηπείρους, ακυρώνονται, όπως συμβαίνει και με τον αγώνα που είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 18 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

«Η οικογένεια του MotoGP εργάζεται πολύ σκληρά για να επανεκκινήσει την αγωνιστική σεζόν και να διοργανώσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις και με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο», επεσήμανε ο Εθπελέτα και πρόσθεσε:

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών) και η Dorna (υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος), σε συνεννόηση με την IRTA (International Road-Racing Teams Association) και την MSMA (ένωση κατασκευαστών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), έχουν αποφασίσει, ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το MotoGP θα παραμείνει στην Ευρώπη για να διοργανώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

Επομένως, οι υπερπόντιες εκδηλώσεις, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να προγραμματιστούν μετά τα μέσα Νοεμβρίου. Κάτι που σημαίνει πως θα ήταν πολύ αργά για να διεξαχθεί το ιαπωνικό Grand Prix».

Από την πλευρά του, ο Καόρου Τανάκα, πρόεδρος της «Mobilityland Corporation», της εταιρείας που διοργανώνει τον αγώνα στην Ιαπωνία, σχολίασε: «Η Mobilityland έχει προετοιμαστεί για το εφετινό Grand Prix MotoGP, αλλά οι καταστάσεις στην Ιαπωνία και την Ευρώπη είναι απρόβλεπτες και αναμένεται παράταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης. Μετά τις συζητήσεις μας με τον Dorna, συμφωνήσαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να ακυρώσουμε το Ιαπωνικό GP, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε την σεζόν».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024