Αλλά αν στην κυβέρνηση αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχασαν στην κυριολεξία την μπάλα.

Όπως πληροφορείται ο ΒΗΜΑτοδότης, αρχικώς επικράτησαν τα μίζερα αριστερίστικα αντιευρωπαϊκά στερεότυπα, με αποτέλεσμα το γραφείο Τύπου και τα στελέχη του κόμματος να αντιδρούν αμήχανα και να μεταδίδουν ότι «το μελετάμε ακόμη», ότι υπάρχουν πολλές «γκρίζες ζώνες», ότι «δεν είναι ώρα πανηγυρισμών» και κάτι τέτοια που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να δηλώνουν τα ελλείμματα κατανόησης των συνθηκών και την υστέρηση γνώσης και ενημέρωσης.

Χρειάστηκε να παρέμβουν οι πιο ανοιχτές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στο κόμμα της νέας Αριστεράς για να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί θετικά απέναντι στο ευρωπαϊκό σχήμα ανάκαμψης στην τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης και έτσι «να καθαρίσει την μπουγάδα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από επιφανή στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν ότι αυτό ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια της εξελισσόμενης εδώ και μήνες εσωκομματικής διαμάχης, η οποία έχει συγκεκριμένες εκφράσεις.

Η πιο δυναμική ίσως συγκροτείται από τον κύκλο των προσώπων που πλαισίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη φάση της διακυβέρνησής του και σχετίζονται κυρίως με τη διαχείριση της οικονομίας.

Ητοι Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Σταθάκης, Χουλιαράκης, Λιάκος, Χαρίτσης και άλλοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την εκσυγχρονιστική φιλοευρωπαϊκή τάση στον ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον ευρύ κύκλο του παλαιοκομματισμού και του αριστερισμού, που παραμένει αγκυλωμένος στη συνδικαλιστική εκδοχή των πραγμάτων, της ακατάσχετης παροχολογίας και του στείρου αντιευρωπαϊσμού και αντιγερμανισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας