Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Αμερικανικό λαό που αγωνίζεται για ν' ανασάνει

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Αμερικανικό λαό που αγωνίζεται για ν’ ανασάνει

Ο Δ. Κουτσούμπας στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στις κινητοποιήσεις του λαού των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 7 το απόγευμα από την ΚΝΕ

Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τον αμερικανικό λαό που κινητοποιείται για να βρει ανάσες ζωής, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ενάντια στη βαρβαρότητα της κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο γραμματέας του ΚΚΕ στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στις κινητοποιήσεις του λαού των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Ιδιαίτερα σήμερα ενώνουμε τη φωνή όλου του ελληνικού λαού με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, του αμερικανικού κράτους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον ίδιο τον αμερικανικό λαό που κινητοποιείται αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματά του, για να μπορέσει να ανασάνει, για να έχει ανάσα ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Capitalism means “I can’t breathe”

Υπενθυμίζεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις 7 παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλλονίκη εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα της αμερικανικής νεολαίας για ισότητα λευκών και μαύρων.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρεται:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζ. Φλόιντ, από αστυνομικό.

Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

Ρατσισμός στο εσωτερικό – Πόλεμοι στο εξωτερικό

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ το Σαββατοκύριακο είχε καταγγείλει την καταστολή της κυβέρνησης Τραμπ ενώ ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «θεωρούν σύμμαχο τις ΗΠΑ», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι Αμερικανικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ τροφοδοτούν το φυλετικό και ρατσιστικό μίσς, ενώ στο εξωτερικό προχωρούν σε πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

«Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών.

Οι εικόνες της πανδημίας, από τη μία μεριά, με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, και η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, ο ρατσισμός, από την άλλη, ξεγυμνώνουν το περίφημο αμερικανικό όνειρο, δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και μάλιστα στη μητρόπολή του.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τις ΗΠΑ σύμμαχο

Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ «σύμμαχο» του ελληνικού λαού, εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση ν’ αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

Σε ότι αφορά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Παλαιστίνης ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λάο και κατήγγειλε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις προσαρτήσεις και όλα όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της βουλής.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του, με παρεμβάσεις στη βουλή, ερωτήσεις στην ευρωβουλή, με μαζικές δραστηριότητες και στήριξη του λαϊκού κινήματος για την προβολή των παλαιστινιακών αιτημάτων και φυσικά με την προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα από την Επιτροπή Φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό που υπάρχει στην ελληνική βουλή. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε σταθερά» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024