Euroleague : Με Καλάθη και Σπανούλη το μήνυμα κατά του ρατσισμού
Δε νοείται εν έτει 2020 να κυριεύουν τον πλανήτη μας ο ρατσισμός και ο φασισμός. Δείτε το μήνυμα της Euroleague για την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
«Φυλή. Γένος. Σεξουαλικός προσανατολισμός. Θρησκεία. Οι διαφορές μάς ενώνουν. Αγκαλιάστε την ποικιλομορφία. Καταδικάστε τις διακρίσεις».
Αυτό είναι το μήνυμα της Euroleague κατά του ρατσισμού. Ξεκάθαρο. Απόλυτο. Και πρέπει να γίνεται καθημερινά σεβαστό από όλους μας.
Δε νοείται εν έτει 2020 ο ρατσισμός και ο φασισμός να κυριεύουν τον πλανήτη μας.
Κι όμως, η εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ από έναν αδίστακτο και χωρίς ανθρωπιά αστυνομικό έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι άνθρωποι είμαστε το χειρότερο ον πάνω στον πλανήτη.
Πρέπει να αλλάξουμε, για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.
Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει η Euroleague μέσω ενός σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο Νιούκαστλ και μετά το 2-0 του πρώτου ημιτελικού, τη νίκησε και στη ρεβάνς που έγινε στην έδρα της. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.
Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με 1-0 για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως η ομάδα του είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πλήρωσαν ένα αχρείαστο πέναλτι.
Ο Γουίλιαμς πέτυχε «χρυσό» γκολ στο 96′ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Del Rey με το 2-1 επί της Βαλένθια – Πέρασε και η Σοσιεδάδ με φοβερή ανατροπή στο τέλος κόντρα στην Αλαβές (3-2).