Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας

Κύπρος: Νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας

Νέα δέσμη μέτρων εξήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού

Νέα δέσμη μέτρων εξήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού, ανακοινώνοντας νέα εργαλεία άντλησης φθηνού δανεισμού πέραν του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η νέα δέσμη περιλαμβάνει επιδότηση πολύ μικρών, μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων με 100 εκατ. ευρώ, σχέδιο επιδότησης επιτοκίων νέων επιχειρηματικών δανείων και δανείων αυτοτελώς εργαζομένων για περίοδο 4 ετών και παραχώρηση ρευστότητας ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Παράλληλα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα αντλήσει 300 με 400 εκατ. ευρώ από το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων της ΕΤΕπ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, με στόχο τη στήριξη μικρομεσαίων εταιρειών και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία.

Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Θα τα καταφέρουμε.

Με τις σημερινές αποφάσεις, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της να στηρίξει τη δυναμική επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως με την ίδια αποφασιστικότητα θα πάρουμε τα όποια άλλα μέτρα κριθούν αναγκαία, πάντοτε, βέβαια, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους. Φίλες και Φίλοι, Είμαι αισιόδοξος πως με την σημερινή γενναιόδωρη στήριξη της Κυβέρνησης, την εργατικότητα και το πείσμα που σας διακρίνει, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση.

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) στις Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι προς ενίσχυση της ανάκαμψης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθούν οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν σε άμεση προκήρυξη προσφορών για όλα τα αναπτυξιακά έργα, προωθείται νέο σχέδιο κινήτρων 6,3 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της συνδεσιμότητας, ενώ προς ενίσχυση του τομέα τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης, αποφασίσθηκε η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 9% σε 5% για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2020 μέχρι την 10η Ιανουαρίου του 2021.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, για ενίσχυση της ρευστότητας δίδεται η δυνατότητα άντλησης δανείων συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των χορηγήσεων του κράτους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, κάλυψης μέρους των λειτουργικών εξόδων και ενοικίων των αυτοτελώς εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ανέρχεται ή ακόμα και θα υπερβεί τα περίπου 430 εκατ. εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαι αισιόδοξος πως με την σημερινή γενναιόδωρη στήριξη της κυβέρνησης, την εργατικότητα και το πείσμα που σας διακρίνει, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024