Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαίος επίτροπος : Η Βρετανία ίσως έχει εγκαταλείψει την ιδέα συμφωνίας με ΕΕ για το Brexit

Ευρωπαίος επίτροπος : Η Βρετανία ίσως έχει εγκαταλείψει την ιδέα συμφωνίας με ΕΕ για το Brexit

Την επόμενη εβδομάδα, ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit.

Η Βρετανία ίσως έχει ήδη εγκαταλείψει την προοπτική μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συντεταγμένη λήξη της μεταβατικής, μετα-Brexit περιόδου, τόνισε ο επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν, αποτυπώνοντας το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών.

«Δεν κάνουμε μεγάλη πρόοδο αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο επίτροπος στην Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

«Πιθανόν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ – Βρετανίας θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο καμία εκ των δύο πλευρών δεν αναμένει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών, η Βρετανία θα εγκαταλείψει και ουσιαστικά την κοινή αγορά της ΕΕ (τυπικά έχει ήδη αποχωρήσει από τις 31 Ιανουαρίου 2020) χωρίς να υπάρχει εμπορική συμφωνία για τη διάδοχη κατάσταση.

Η νέα πραγματικότητα, από την 1η Ιανουαρίου 2021, σε αυτή την περίπτωση, θα σημαίνει μεγάλες διαταραχές για επιχειρήσεις και καταναλωτές σε ό,τι αφορά το διμερές εμπόριο, σε μια περίοδο που η κρίση του κορονοϊού έχει ήδη τραυματίσει την οικονομία διεθνώς.

«Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερη προσπάθεια σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ και συμπλήρωσε: «Η ταχύτητα είναι σημαντική, γιατί ο χρόνος τελειώνει».

Βασική διαφωνία αποτελεί η άρνηση της Βρετανίας να δεχθεί κάποιας μορφής ευθυγράμμιση με ορισμένες πλευρές του ρυθμιστικού πλαισίου της ΕΕ, με την τελευταία να σημειώνει ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει εμπορική συμφωνία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη διάθεση να προσπαθήσει για μία συμφωνία, αλλά δεν βλέπουμε κάποια κίνηση από τους διαπραγματευτές της Βρετανίας μέχρι στιγμής. Ίσως πρόκειται και για κίνηση στρατηγικής, αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων», κατέληξε ο Χόγκαν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024