Κικίλιας: Φυσικά δεν χωρίζουμε τα νησιά σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα»
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επιδημίας, μετά το καλοκαίρι.
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων σχετικά με διαχωρισμό των νησιών σε υγειονομικές ζώνες, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Φυσικά και δεν διαχωρίζουμε τα νησιά» σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας. «Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επιδημίας, μετά το καλοκαίρι. «Οι επιστήμονες μας λένε ότι θα υπάρχει δεύτερο κύμα. Την ένταση και το πώς θα έρθει στη χώρα μας, μένει να τα δούμε. Εμείς υποχρεούμαστε να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Τον Ιανουάριο προβλέψαμε τι έρχεται, γι’ αυτό το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Επιστροφή στην κανονικότητα λελογισμένα και με κανόνες
Σε ό, τι αφορά πιθανό ρίσκο από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος προστασίας από τον κορωνοϊό στέφθηκε με επιτυχία. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο για πάντα μέσα στο σπίτι του και την οικονομία στο φρένο. Αυτή είναι η φυσιολογική ζωή. Η επιστροφή σε αυτήν γίνεται λελογισμένα και με κανόνες. Αυτή τη σχέση που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη δυναμώσουμε».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να μείνει μια παρακαταθήκη στο ΕΣΥ μέσω συντονισμένων κινήσεων που γίνονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσής του
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442