Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζίμι Φάλον : Δημόσια συγγνώμη για το blackface 20 χρόνια μετά

Τζίμι Φάλον : Δημόσια συγγνώμη για το blackface 20 χρόνια μετά

Ο διάσημος παρουσιαστής Τζίμι Φάλον ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ένα βίντεο του 2000 στο οποίο μιμείται τον Chris Rock, ενώ είναι βαμμένος μαύρος

παρουσιαστής και οικοδεσπότης του «Tonight Show» του NBC, Τζίμι Φάλον, ζήτησε δημόσια συγνώμη για ένα σκετς που είχε προβληθεί το 2000 στο «Saturday Night Live» και στο οποίο είχε εμφανιστεί με το πρόσωπό του καλυμμένο με σκούρο μακιγιάζ, την πρακτική γνωστή ως «blackface», η οποία θεωρείται ευρέως κατακριτέα και ρατσιστική.

Το blackface είναι μια αμφιλεγόμενη θεατρική πρακτική, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα, κατά την οποία ένας λευκός άνθρωπος υποδύεται έναν μαύρο βάφοντας το πρόσωπό του με μαύρη μπογιά.

Η πρακτική αυτή είχε αρχίσει να αναπαράγει ορισμένα στερεότυπα εις βάρος των αφροαμερικανών από τότε και γι’ αυτό και δικαίως εκλαμβάνεται ως ρατσιστική.

Το μικρό κλιπ του παρουσιαστή είχε εμφανιστεί στον αέρα το 2000 στην εκπομπή Saturday Night Live του SNL.

Τότε ο Τζίμι Φάλον ήταν μέλος του καστ της εκπομπής από το 1998 έως το 2004 όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την καριέρα στον κινηματογράφο.

Σήμερα, είναι ένας πολύ πετυχημένος παρουσιαστής του The Tonight Show.

Οι αντιδράσεις που οδήγησαν στη δημόσια συγγνώμη

Το σκετς του 2000 έγινε επανεμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα προκάλεσε έκρηξη στα social media ήταν μεγάλη με τους χρήστες να ζητούν την απομάκρυνση του Τζίμι Φάλον από το σόου του.

Υπήρξε βέβαια και ο αντίλογος στα social media με δεκάδες χρήστες να σχολιάζουν πως είναι υπερβολικό και τρελό να επιρρίπτονται ευθύνες στον Τζίμι Φάλον για κάτι που συνέβη πριν από 20 χρόνια.

Ο Φάλον με σκοπό να ζητήσει συγνώμη για τη πράξη του παρελθόντος έγραψε στο Twitter:

«Το 2000, όταν ήμουν στο SNL, πήρα την φριχτή απόφαση να υποδυθώ τον Chris Rock με blackface. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτήν τη πράξη. Λυπάμαι πραγματικά που πήρα αυτήν την αδιαμφισβήτητα προσβλητική απόφαση και σας ευχαριστώ όλους που μου επισυνάψατε τις ευθύνες που μου αναλογούσαν».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024