Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Όχι» του ΠΟΥ στη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς

Κοροναϊός: «Όχι» του ΠΟΥ στη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς

«Ο ΠΟΥ δεν προτείνει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κοροναϊού, χωρίς την κατάλληλη κλινική εποπτεία» επισήμανε ο διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού, Μίκαελ Ράιαν

Σε διευκρινίσεις για την υδροξυχλωροκίνη προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), συνιστώντας την αποφυγή της χρήσης της για τη θεραπεία του κοροναϊού.

«Ο ΠΟΥ δεν προτείνει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κοροναϊού, χωρίς την κατάλληλη κλινική εποπτεία» επισήμανε ο διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού, Μίκαελ Ράιαν.

«Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτά τα φάρμακα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία» πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό υποστήριξε πως όσοι συνεχίσουν να λαμβάνουν τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη θα πρέπει να τελούν υπό συνεχή κλινική εποπτεία.

Αναστολή των κλινικών δοκιμών

Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας την προληπτική αναστολή των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με κοροναϊό.

Η απόφαση ακολούθησε τη δημοσίευση μελέτης στο The Lancet, που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024