Σε διευκρινίσεις για την υδροξυχλωροκίνη προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), συνιστώντας την αποφυγή της χρήσης της για τη θεραπεία του κοροναϊού.

«Ο ΠΟΥ δεν προτείνει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κοροναϊού, χωρίς την κατάλληλη κλινική εποπτεία» επισήμανε ο διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού, Μίκαελ Ράιαν.

«Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτά τα φάρμακα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία» πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό υποστήριξε πως όσοι συνεχίσουν να λαμβάνουν τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη θα πρέπει να τελούν υπό συνεχή κλινική εποπτεία.

Αναστολή των κλινικών δοκιμών

Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας την προληπτική αναστολή των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με κοροναϊό.

Η απόφαση ακολούθησε τη δημοσίευση μελέτης στο The Lancet, που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο