Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 1.600 κεραυνοί «χτύπησαν τη χώρα» - Χάρτης

Πάνω από 1.600 κεραυνοί «χτύπησαν τη χώρα» – Χάρτης

Περισσότεροι από 1.600 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη .

Περισσότεροι από 1.600 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη .

Παρόλο που ο αριθμός των κεραυνών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι αξιοσημείωτο ότι σημειώθηκε κεραυνική δραστηριότητα σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση μόνο περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η αστάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες, και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 έως 24 βαθμούς.

Βόλος: Σαρώνει η κακοκαιρία

Σφοδρή βροχόπτωση σαρώνει τον Βόλο και μεγάλα τμήματα της Μαγνησίας με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλες ποσότητες νερού, τις αστραπές και τους κεραυνούς. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έβρεχε ασταμάτητα όλη τη νύχτα, αλλά η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί και συνεχίστηκε για ένα τρίωρο με ασταμάτητη ένταση μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και πλατείες σε λίμνες, ενώ η ορατότητα περιορίσθηκε κατά πολύ και δεν ξεπερνούσε τα εκατό μέτρα, ακόμη και στο κέντρο του Βόλου.

Το σκηνικό στην πόλη του Βόλου θυμίζει φθινόπωρο, η σκοτεινιά λόγω της πυκνής και χαμηλής νέφωσης είναι πρωτόγνωρη και τα αυτοκίνητα κινούνται με αναμμένα φώτα. Ο χείμμαρος Κραυσίδωνας έχει φέρει μεγάλες ποσότητες νερού από τις πλαγιές του Πηλίου, η στάθμη του έχει ανέβει κατά πολύ, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης. Η θερμοκρασία έχει πέσει και στις 9 το πρωί τα θερμόμετρα έδειχναν 12 βαθμούς στο κέντρο του Βόλου.

Στο Πήλιο, μετά τη χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς και την πλήρη καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες με κεράσια, μήλα, αχλάδια και όλα τα φημισμένα φρούτα του Ανατολικού Πηλίου, η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024