Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στη Σητεία: Ομόφωνα ένοχος ο 37χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του

Έγκλημα στη Σητεία: Ομόφωνα ένοχος ο 37χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πρόταση την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας.

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, κρίθηκε ο 37χρονος που με τα ίδια του τα χέρια, σκότωσε την μητέρα των παιδιών του, τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία.

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πρόταση την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα. Σημειώνεται οτι και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη, εκδικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπως έγραψε το cretalive, με τον κατηγορούμενο να συγκλονίζει με την απολογία του ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που ξέσπασε σε κλάματα. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε με αναφιλητά και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε την μοιραία ημέρα να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών.

Τι συνέβη τη μοιραία μέρα

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά! Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα. «Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω». Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα. «Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024