Περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στη Λεωφόρο και να αγωνιστεί εκεί.

Σύμφωνα με την έρευνα που είχαν κάνει το χειμώνα ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, το κόστος για τη στήριξη και τη συντήρηση της ιστορικής έδρας του τριφυλλιού ήταν αρκετά μεγάλο, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είχε στη σκέψη του να προχωρήσει τις διαδικασίες, αντιλαμβανόμενος την ισχύ που δίνει το γήπεδο στην ομάδα.

Ωστόσο, με την πανδημία του κοροναϊού και τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται, αυτό άλλαξε και πλέον θεωρείται απίθανο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στη φυσική του έδρα.

Και πλέον δεν υπάρχει η σκέψη να συμβεί αυτό.

Όπως αναφέρει πάντως σήμερα η Live Sport, υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που έλαβαν υπόψη τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και έχει να κάνει με την άδεια λειτουργίας του γηπέδου, που λήγει τον Ιούνιο του 2021.

Η άδεια λειτουργίας της Λεωφόρου παρατάθηκε με νομοθετική παρέμβαση το 2014 και ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί νέα παράταση είναι και πάλι με την ψήφιση νέου νόμου.

Σε διαφορετική περίπτωση δε θα επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος μετά τον Ιούνιο του 2021.

Άρα η ΠΑΕ θα ξόδευε ένα σημαντικό ποσό για ένα εγχείρημα που θα είχε ορίζοντα ενός έτους, κάτι που κρίθηκε ασύμφορο.

Η επικείμενη λήξη της άδειας λειτουργίας του «Απόστολος Νικολαϊδης» τον Ιούνιο του 2021 δημιουργεί μια έξτρα πίεση για επίσπευση της Διπλής Ανάπλασης.

Δεν υφίσταται άμεση σχέση ανάμεσα στο ένα ζήτημα και στο άλλο, αλλά με την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού να μην έχει μεγάλη διάρκεια ζωής αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το γηπεδικό του πρόβλημα.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός θα μείνει χωρίς γήπεδο και πλέον πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για τον Βοτανικό.

Αν βρεθούν, φυσικά, τα χρήματα, αν υπάρχει η διάθεση, αν υπάρξουν επενδυτές…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο