Πανελλαδικές : Ο νέος «χάρτης» και οι γκρίζες ζώνες
Εκατό χιλιάδες υποψήφιοι θα κληθούν να διαγωνιστούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες n 80 καινούργια εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα ώστε να μπουν λιγότεροι υποψήφιοι στις κατάλληλες αίθουσες
Σε έναν «αγώνα δρόμου» μπαίνουν σύντομα πάνω από 300 άτομα των επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, αλλά και 100.000 υποψήφιοι που θα κληθούν να διαγωνιστούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και μετά από εγκλεισμό και περιορισμένη εκπαιδευτική προετοιμασία τριών μηνών.
Παράλληλα περίπου 80 καινούργια εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα ώστε να μπουν λιγότεροι υποψήφιοι στις κατάλληλες αίθουσες, με πιθανά όμως τεχνικά προβλήματα, καθώς πολλές από τις αίθουσες των γυμνασίων που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν καν τα απαραίτητα μηχανήματα για τη μετάδοση των θεμάτων.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί ότι το υπουργείο Παιδείας περιμένει (και εύχεται) να έχει φέτος σύμμαχο τον καιρό, καθώς στις 15 Ιουνίου που αρχίζει η διαδικασία και χωρίς κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες αλλά με μόνο φυσικό εξαερισμό, το μοναδικό που δεν θα χρειάζονται οι ήδη ταλαιπωρημένοι ψυχικά υποψήφιοι είναι οι υψηλές θερμοκρασίες.
-Πώς θα συνεδριάσουν τα μέλη των επιτροπών των Πανελλαδικών Εξετάσεων
-Η μείωση της ύλης και η δυσκολία στην επιλογή θεμάτων
-Τα νέα εξεταστικά κέντρα και οι αλλαγές που φέρνει η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας των μαθημάτων
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους



