Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τους έπιασαν εξαπίνης

Τους έπιασαν εξαπίνης

Ενώ όλοι ψάχνονταν για τη νέα τιμή του εισιτηρίου και μετά το πρώτο σοκ, τα μολύβια πήραν φωτιά

Έτρεχαν και δεν έφταναν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού όχι μόνον οι φορείς των αστικών συγκοινωνιών αλλά και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ανακοινώσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια τους έπιασαν, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», εξαπίνης. Ενώ όλοι ψάχνονταν για τη νέα τιμή του εισιτηρίου και μετά το πρώτο σοκ, τα μολύβια πήραν φωτιά. Πυρετός διαβουλεύσεων ακολούθησε την πρόταση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, το εισιτήριο να κατέβει στο 1,20 από το 1,40 που ήταν πριν. Βλέπετε, ο τελικός λόγος σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκει σε αυτόν που χάνει τα λεφτά, δηλαδή στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι προσθαφαιρέσεις και οι στρογγυλοποιήσεις έφεραν πονοκέφαλο στους επιτελείς, γιατί στο τέλος ο λογαριασμός είναι ένας, αλλά όπως πληροφορούμαι κεντρικό ρόλο έπαιξαν οι δυνατότητες του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να δώσει…ρέστα. Το λογισμικό του συστήματος -που ουκ ολίγα προβλήματα έχει δημιουργήσει- κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή πρέπει να προσαρμόζεται.

Και κάθε αλλαγή βεβαίως που είναι εκτός σύμβασης, έχει και κόστος. Πάντως το κίνητρο για να γυρίσουν περισσότεροι επιβάτες στα ΜΜΜ, των οποίων τα έσοδα είδαν τον πάτο του βαρελιού μέσα στο lockdown, είναι μεγαλύτερο στοίχημα για τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών που μην ξεχνάμε ότι ανήκουν στο Υπερταμείο. Οι εισπράξεις μειώθηκαν πάνω από 90%, ενώ η συνολική επίπτωση της κρίσης μπορεί να ξεπεράσει και τα 150 εκατ. ευρώ.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024