
Φέρνει εργασιακό «μεσαίωνα» ο κοροναϊός;
Ανάλυση των εργασιακών δεδομένων που προκύπτουν στη χώρα μετά και τα νέα έκτακτα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, με φόντο τις επιπτώσεις του κοροναϊού, πραγματοποίησε η Άσπα Παπαθανοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Ανάλυση των εργασιακών δεδομένων που προκύπτουν στη χώρα μετά και τα νέα έκτακτα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, με φόντο τις επιπτώσεις του κοροναϊού, πραγματοποίησε η Άσπα Παπαθανοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Σύμφωνα με την εργατολόγο, η νέα ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία, θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών και ενδεχομένως σε απολύσεις.
Όπως αναφέρει, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί μείωση τζίρου πάνω από 20%, να θέτουν το προσωπικό τους σε εκ περιτροπής εργασίας μέχρι και για μισό χρόνο.
Εν τούτοις, η κρατική πρόνοια σε αυτό το ζήτημα είναι διττή. Αφενός, το κράτος θα καλύψει το 60% των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων που τίθενται σε εκ περιτροπής εργασία. Αφετέρου, απαγορεύεται ο εργοδότης να προβεί σε καταγγελία σύμβασης ή μείωσης μισθού του εργαζομένου.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι τα παραπάνω μέτρα είναι προσωρινά, έκτακτα και δεν θα επεκταθούν στη μετά κοροναϊού εποχή.
Τέλος, η Άσπα Παπαθανασοπούλου υπόμνησε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εργοδότες οφείλουν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα.
- Νεκρός 47χρονος σε λεωφορείο ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πάργα
- Μητσοτάκης για Marfin: Χρέος μας να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να ναρκοθετήσουν και πάλι την ομαλότητα
- NBA: Break των Τίμπεργουλβς στο Σαν Αντόνιο παρά την ιστορική βραδιά του Γουεμπανιάμα (vids)
- Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη γραμμή 2 του Μετρό
- Κάννες 2026: Ντέμι Μουρ, Κλόι Ζάο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στην κριτική επιτροπή του Παρκ Τσαν-γουκ
- Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι σήμερα ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΑΕ


