Οπως σας έγραφα την Τετάρτη, ο Ηλίας (ή Λιάκος) Κασιδιάρης τσακώθηκε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, θύμωσε γιατί δεν του έδινε τα κλειδιά του κόμματος και δεν τον έκανε αρχηγό, τα βρόντηξε και έφυγε. Τώρα ανακοινώνει ότι φτιάχνει δικό του κόμμα, κίνηση (ή κάτι τέτοιο) και αναζητεί, όπως λέει «επιφανή και σοβαρά πρόσωπα» για να το στελεχώσει. Ωστόσο δεν λέει εάν στη νέα του κίνηση θα τον ακολουθήσουν άλλοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εγκατέλειψαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κατηγορώντας τον για οικογενειοκρατία, αλλά και για αδιαφανείς διαδικασίες στην αρχηγία του κόμματος.

Θέλω ωστόσο να θυμίσω και τούτα: 1. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή, επειδή ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες,  την αρχηγία της Οργάνωσης και ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν του την έδωσε. 2. Ηθελε να αλλάξει όνομα η Χρυσή Αυγή ώστε να εμφανιστεί στις εκλογές με νέο όνομα και με νέο αρχηγό κάτι που επίσης δεν δέχτηκε ο Μιχαλολιάκος. 3. Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανιζόταν στην Βουλή (όταν ήταν βουλευτής) με τη σβάστικα χαραγμένη στο αριστερό του χέρι και με τατουάζ νεκροκεφαλής  στο στήθος. 4. Εκκρεμεί η απόφαση της πολύκροτης δίκης στην οποία κατηγορείται (αυτός και οι «σύντροφοί του στο κόμμα) σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματικές δραστηριότητες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.  Παρ΄όλα αυτά ο ίδιος στη δήλωσή του ισχυρίζεται ότι το κόμμα του θα το στελεχώσουν «έλληνες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίες».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την πλευρά του βλέπει ότι το κόμμα του βρίσκεται πλέον υπό διάλυση. Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του είτε ανεξαρτητοποιούνται είτε απομακρύνονται.  Οι τοπικές οργανώσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Μαθαίνω ότι στην απελπισία του να συγκρατήσει οπαδούς επικοινώνησε με τον αρχηγό ενός άλλου εθνικιστικού κόμματος (πιο ακροδεξιού) της Χρυσής Αυγής του Εθνικού Μετώπου και  ζήτησε συνεργασία. Ο αρχηγός του Εθνικού Μετώπου όμως ζήτησε ως προϋπόθεση για συνεργασία να έχει τον έλεγχο της Β Πειραιά (που άφησε ο Λαγός), αλλά ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο