Πάνω από 300 διώξεις έχουν ασκηθεί για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων εργαζομένων σε υπηρεσίες αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης κατά τον πρώτο μήνα του lockdown στη Βρετανία για τον περιορισμό της πανδημίας της Covid-19, ανακοινώθηκε σήμερα από τη βρετανική εισαγγελία (CPS).

Οι 313 επιθέσεις συνήθως αφορούσαν όργανα της τάξης και υπαλλήλους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, εναντίον των οποίων οι δράστες είτε έβηχαν είτε έφτυναν λέγοντας πως είναι προσβεβλημένοι από τον κοροναϊό, ενώ επίσης υπήρξαν άλλες 62 διώξεις που αφορούσαν επιθέσεις σε εργαζομένους σε καταστήματα, δήλωσε η CPS.

«Είναι ντροπή οι σκληρά εργαζόμενοι αυτοί υπάλληλοι να συνεχίζουν να υφίστανται κακοποίηση κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για την υγεία και έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι όποιος το κάνει αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Εισαγγελίας, Μαξ Χιλ.

Ο Χιλ είχε προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε βήχει ή φτύνει στρεφόμενος σε εργαζομένους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και λέγοντας πως έχει το νέο κοροναϊό θα αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση και πιθανώς φυλάκιση δύο ετών.

Την Κυριακή η Αστυνομία ανακοίνωσε πως είχε ανακρίνει έναν ύποπτο για το θάνατο ενός εργαζομένου στους σιδηροδρόμους, ο οποίος πέθανε από την Covid-19 αφού τον έφτυσε ένας άνδρας που είπε πως είχε τον ιό.

Η Βρετανία ανακοίνωσε τον περιορισμό στις μετακινήσεις στις 23 Μαρτίου, και τα στοιχεία της CPS αφορούν διώξεις που είχαν ασκηθεί έως το τέλος Απριλίου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο