Ο πρέσβης πήγε στα γραφεία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Ελάχιστοι πρόσεξαν ότι την ώρα που διεξαγόταν στη Βουλή  η συζήτηση για τη διεύρυνση των κατηγοριών εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, το θηριώδες μαύρο τζιπ, με φιμέ τζάμια που μπήκε στο προαύλιο της Βουλής, συνοδευόμενο από αυτοκίνητο της ασφάλειας. Από το τζιπ βγήκε ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ (φορώντας την μάσκα του) μαζί με την Νο2 της πρεσβείας και κατευθύνθηκαν στο ισόγειο του Κοινοβουλίου  όπου βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι και συνηθισμένη εικόνα, πώς να το κάνουμε, να έρχεται στη Βουλή ο αμερικανός πρεσβευτής, την ώρα που τα μέτρα προστασίας στο Κοινοβούλιο είναι αυστηρά λόγω κορωνοιού. Να σκεφτείτε ότι ακόμα και στις ψηφοφορίες για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός οι βουλευτές ψηφίζουν με βάρδιες ή κατά… ομάδες (πέντε ομάδες με 60 βουλευτές η κάθε μία).

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Πάιατ πήγε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ήταν στο γραφείο του. Βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομελείας ακούγοντας την «απολογία» Παπαγγελόπουλου. Συνεπώς ποιον ή ποιους συνάντησε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Βουλή; Προτού σας πω, θέλω να επισημάνω τον συνωστισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώθηκε ξαφνικά έξω από το γραφείο του κ. Τσίπρα για να υποδεχθούν τον κ. Πάιατ:

Καλά θα πείτε οι κκ. Κατρούγκαλος (ως υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ) και Καλπαδάκης (διπλωματικός σύμβουλος), είχαν ρόλο να βρίσκονταν εκεί. Αλλά ο Νίκος Παππάς που μόλις έμαθε ότι βρισκόταν στα μέρη του ΣΥΡΙΖΑ ο αμερικανός πρεσβευτής τι ήθελε να βρεθεί και να φωτογραφηθεί με τον αμερικανό πρεσβευτή; Ή ακόμα η Ράνια Σβίγκου που ήρθε ειδικά για αυτό τον σκοπό στη Βουλή;

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr