Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης - Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Επίθεση με βιτριόλι: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης – Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του προσώπου της καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει το μάτι της

Στην εντατική εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 34χρονη που δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. 

Η κατάσταση της χαρακτηρίζεται σοβαρή, ωστόσο οι επόμενες ώρες παραμένουν κρίσιμες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του προσώπου της καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει το μάτι της.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της άγνωστης γυναίκας που με καλυμμένο πρόσωπο έκανε την φρικιαστική επίθεση συνεχίζονται και σύμφωνα με τις αρχές τα αίτια κρύβονται σε προσωπικές διαφορές.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η εν λόγω πράξη έχει έντονα τιμωρητικό χαρακτήρα, μιας και στοχεύει όχι να σκοτώσει, αλλά να βασανίσει και να «σημαδέψει» το θύμα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Καταθέσεις από το στενό της περιβάλλον

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι έρευνες των αρχών κινούνται γύρω από προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης, ενώ έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν δύο άνδρες από το στενό της περιβάλλον.

Υπό εξέταση βρίσκεται η εμπλοκή γυναίκας στην υπόθεση, ενώ εξετάζονται και συγγενείς της άτυχης 34χρονης, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το κίνητρο της υπόθεσης είναι προσωπικό.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κρίσιμο ρόλο παίζει και η μαρτυρία της ίδιας της 34χρονης.

Οι πρώτες κουβέντες της 34χρονης

Μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής επειγόντων στο Metropolitan, Πάρης Μπουλές, όπου μεταφέρθηκε η άτυχη 34χρονη ανέφερε πως «νοσηλεύεται στην ομάδα εγκαυμάτων. Στη διάρκεια της πρωινής βάρδιάς μου στις 09:48 παρέλαβα μία γυναίκα που ήρθε τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Είχε γίνει κάποιου είδους επίθεση εναντίον της με χημική ουσία. Αντιμετωπίστηκε σαν χημικό έγκαυμα. Της δώσαμε όλες τις πρώτες βοήθειες».

Όπως είπε «η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα της, καθώς και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι».

«Στην ερώτησή μου για το αν ήταν εσκεμμένο ώστε να φωνάξουμε την αστυνομία, μου είπε “δεν ξέρω τι έγινε, μία γυναίκα με μαύρα, δεν έχω καταλάβει, μου πέταξε κάτι”. Ήταν δύσκολη η επικοινωνία λόγω του σοκ που βίωνε» κατέληξε ο κ. Μπουλές.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Σε βίντεο – ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA φαίνεται η στιγμή που η 34χρονη φτάνει στη δουλειά της στην Καλλιθέα και λίγο αργότερα, αφού έχει δεχτεί την επίθεση με καυστικό υγρό, να μεταφέρεται σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η 34χρονη φτάνει στη δουλειά της και παρκάρει το αυτοκίνητό της.

Λίγο αργότερα η άτυχη κοπέλα φαίνεται να περπατάει με αργά και σταθερά βήματα προς την πολυκατοικία που έμελλε να δεχτεί την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στην πολυκατοικία, μπροστά από το ασανσέρ, την περίμενε μια κοπέλα που φορούσε χειρουργική μάσκα και κρατούσε το καυστικό υγρό το οποίο της πέταξε.

Λίγα λεπτά αργότερα, μπροστά από το φαρμακείο, βλέπουμε την φαρμακοποιό να τρέχει εσπευσμένα στο εσωτερικό όπου βρίσκεται η 34χρονη σε άθλια κατάσταση.

Στη συνέχεια, η άτυχη κοπέλα βγαίνει από το φαρμακείο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κουρείου, Θεόδωρο Κισόγλου, η κοπέλα ήταν σε καλή διάθεση το πρωί την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Μετά από δυο λεπτά άρχισε να ουρλιάζει και κ. Κισόγλου την πλησίασε για να τη βοηθήσει.

«Πάω κοντά της και φωνάζει ‘νερό’». Ο ιδιοκτήτης του κουρείου, περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας δίπλα στην κοπέλα, τόνισε πως ζητούσε βοήθεια συνεχώς.

«Η κοπέλα όλη την ώρα ούρλιαζε, ζήταγε βοήθεια και έβαζε πάνω της νερό» λέει.

Ο κ. Κισόγλου, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, είπε στην κοπέλα και σε άλλους που βρίσκονταν εκεί, να της αφαιρέσουν τα ρούχα καθώς έλιωναν πάνω της. «Βγάλτε τα ρούχα, φωνάζω. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν πάρα πολύ άσχημα».

Συγκλονισμένος ο πατέρας της

Ο πατέρας της μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί στην κόρη του είπε πως «είναι στην εντατική το κοριτσάκι μου, της έριξαν οξύ στο πρόσωπο, δεν γνωρίζω πολλά ακόμα. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στο παιδί μου. Εύχομαι να ακούσω καλά νέα από τους γιατρούς γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ποιος ήθελε να της κάνει κακό».

«Είναι ανήκουστα πράγματα αυτά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος έκανε αυτό το κακό στην Ιωάννα μας. Η κοπέλα εργάζεται στην Αθήνα και μένει μόνη της. Έχουμε στεναχωρεθεί με αυτή την τραγική είδηση», λέει στο Πρώτο Θέμα ο πατέρας της 34χρονης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024