Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανω κάτω με την ψηφοφορία για Παπαπαγγελόπουλο - Ακύρωση διαδικασίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανω κάτω με την ψηφοφορία για Παπαπαγγελόπουλο – Ακύρωση διαδικασίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την παραβίαση της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας και του ανοίγματος της κάλπης η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία και ότι αυτή δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Μετά την παραβίαση της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας και του ανοίγματος της κάλπης η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία και ότι αυτή δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αθήνα, 20 Μαΐου 2020

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η απουσία της Αντιπολίτευσης από την διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό. Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοσή της, με εικόνα και ήχο από το Κανάλι της Βουλής αυτό τον σκοπό έχει και σήμερα συνέβαλε καθοριστικά στο να εντοπιστεί η λαθροχειρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, η οποία μάλιστα συνετελέσθη ενώπιον σας!

Βασικός κανόνας της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη σωματείων – πόσω δε μάλλον στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εντός του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων- είναι ότι η κάλπη σφραγίζεται πριν από την έναρξη της Ψηφοφορίας και ανοίγει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ψηφοφορίας, προκειμένου να αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων, ο διαχωρισμός των ψηφοδελτίων σε έγκυρα, άκυρα και λευκά και η καταμέτρηση των έγκυρων ψήφων.

Η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας . Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, πόσο μάλλον ο Πρόεδρος της Βουλής που είναι έμπειρος νομικός, αλλά και ο πρόεδρος της Εφορευτικής , επίσης Δικηγόρος Παρά Αρείω Πάγω.

Κύριε Πρόεδρε,

Ενώπιόν σας, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής και Αντιπρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Υψηλάντης άνοιξε την κάλπη, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας και αφαίρεσε ψηφοδέλτιο.

Είχε μόλις προηγηθεί, όπως έχει καταγραφεί στο βίντεο, η ψηφοφορία από τον βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο βίντεο, έριξε στην κάλπη ψηφοδέλτιο άνευ φακέλου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί η έκδηλη αναστάτωση από το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο θα ληφθεί ως άκυρο στην καταμέτρηση και η προσπάθεια να «διορθωθεί το λάθος».

Τους διαλόγους μεταξύ των μελών της Εφορευτικής τους γνωρίζετε, καθώς ήσασταν παρών όταν εκτυλίχθηκε το γεγονός, εξάλλου είναι ξεκάθαρα καταγεγραμμένοι στο βίντεο. Από όλο αυτό που συνετελέσθη ενώπιον σας έχουν συγκλονιστεί όλοι όσοι το παρακολούθησαν ζωντανά, εκτός από όσους συμμετείχαν ή ήταν παρόντες σε αυτό το κοινοβουλευτικό έγκλημα.

Είναι αφοπλιστική η φράση του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Αρβανιτίδη: «δεν θα το καταλάβουν». Όπως επίσης και η φράση του παρόντος εκείνη την στιγμή, βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου: «δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε».

Δυστυχώς, η παρουσία σας δεν απέτρεψε τα μέλη της Εφορευτικής να συνεχίσουν την –άκυρη-πλέον εκλογική διαδικασία σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Ως εκ τούτων, η εκλογική διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Σας ζητούμε να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, έστω και τώρα.

Με τιμή

Όλγα Γεροβασίλη

Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024