Πρόκειται για την παιδική χαρά εντός του πάρκου «Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου». Ο λόγος που την προβάλλουμε είναι διότι υπάρχει μέριμνα και για παιδιά ΑΜΕΑ. Όταν οι δήμαρχοι θέλουν τότε μπορούν με απλές κινήσεις να ομορφύνουν την ζωή των δημοτών, αρκεί να έχουν αίσθηση των αναγκών, να περπατάνε κάθε σπιθαμή γης που διοικούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά. Είναι δήμαρχοι για να ένα και μόνο λόγο. Για να κάνουν περισσότερα, γρηγορότερα και να απαντάνε στις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Πρόκειται λοιπόν για έναν χώρο παιχνιδιού με προδιαγραφές υψηλές, ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας. Έχει παιχνίδια που μπορούνε να ψυχαγωγήσουν παιδιά νηπιακής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Για την κάλυψη όλων των παραπάνω ηλικιακών ομάδων έχουν επιλεγεί 20 διαφορετικοί τύποι εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο εξάεδρο χωροδικτύωμα, μία σύνθεση αναρρίχησης με τρία πολύεδρα, ένας περιστρεφόμενος δίσκος ισορροπίας, ένα εναέριο σύστημα μεταφοράς «Τελεφερίκ», μία μεταλλική πεντάγωνη κούνια, μία πολυλειτουργική σύνθεση πύργος (προσβάσιμη από ΑμΕΑ) και δύο μεταλλικές τσουλήθρες λόφου.

Η αναβάθμιση ακολούθησε πλήρως τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού με την ενίσχυση του φυσικού στοιχείου του περιβάλλοντος χώρου ενώ τα υλικά και οι εξοπλισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανακυκλώσιμα και – στο μέτρο του δυνατού – παραγμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Το έργο συνολικού κόστους 316.987,40 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με 287.900 από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και με 29.087,40 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο