Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Νεκρός 71χρονος στο Σωτηρία - 164 τα θύματα στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Νεκρός 71χρονος στο Σωτηρία – 164 τα θύματα στην Ελλάδα

Ο άτυχος ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊο στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τους 164.

Ειδικότερα, ο άνδρας 71 ετών κατέληξε στις 21:15 το βράδυ της Κυριακής ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο άτυχος ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη και το παχύ έντερο, αρτηριακή πίεση και σακχαρώδη διαβήτη.

15 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την χτεσινή ανακοίνωση καταγράφηκαν επίσης 15 νέα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 2.834 κρούσματα, εκ των οποίων το 55,2% σε άνδρες.

Το 21,7% των κρουσμάτων, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό και το 51,7% με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 72 έτη – 9 γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμα, όσον αφορά στους νεκρούς, η διάμεση ηλικία ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.

Προειδοποιήσεις για τις ευπαθείς ομάδες

Ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα Υγείας.

Ιδιαίτερα για τα γηροκομεία, τις δομές φιλοξενίας και τα κέντρα αποκατάστασης, προειδοποίησε ότι η μετάδοση του ιού μπορεί να γίνει τάχιστα. Θα πρέπει όπως εξήγησε να αποφεύγονται τα επισκεπτήρια, η ανταλλαγή μελών του προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η μεταφορά ασθενών από μια τέτοια δομή σε άλλη.

«Πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλένοντας τα χέρια. Ταυτόχρονα πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε πως «ειδικά μέρες που έχει καύσωνα θα πρέπει να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα τους, να πίνουν νερά»

«Ο ιός θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Χατζηγεωργίου έκανε ειδική αναφορά στην άρση των μέτρων στη χώρα μας, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν εξαφανίστηκε ο ιός».

«Στη χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας» τόνισε.

«Η ψευδαίσθηση ότι όλα τελείωσαν μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα και να μας οδηγήσει σε οπισθοχώρηση», σημείωσε.

Προσοχή στα fake news

Παράλληλα, ο κ. Χατζηγεωργίου απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ως προς τις πηγές πληροφόρησής τους για τον κορoναϊό.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην επιλογή των πηγών ενημέρωσης για τον νέο κοροναϊό μέσω του διαδικτύου και επικαλέστηκε καναδική μελέτη για το YouTube για την επιστημονική επάρκεια σε 70 από τα πιο δημοφιλή βίντεο για τον κοροναϊό.

Όπως προέκυψε από αυτά το 27,5% δηλαδή πάνω από το 1/3 περιείχαν αναληθείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τον κοροναϊό.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024