
Αποκλειστικό MEGA: Ευρωπαϊκό «καμπανάκι» για νέο κύμα κοροναϊού
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα του κοροναϊού εξέφρασε σε αποκλειστική της συνέντευξη στο MEGA η Δρ. Άντρεα Άμμον, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα του κοροναϊού εξέφρασε σε αποκλειστική της συνέντευξη στο MEGA η Δρ. Άντρεα Άμμον, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Το ECDC είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου η αποστολή είναι η καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών. Στην περίπτωση του κοροναϊού είναι από την πρώτη στιγμή στο κέντρο σχεδιασμού της ευρωπαϊκής αντίδρασης μαζί με την Κομισιόν.
«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η κορύφωση του πρώτου κύματος που έχει πτωτική τάση. Η εμπειρία του λεγόμενου δεύτερου κύματος προέρχεται από πανδημίες γρίπης», προειδοποίησε η Δρ. Άμμον.
Πρόσθεσε ότι η υπόθεση κοροναϊός δεν θα κλείσει μέσα στο έτος. «Μπορεί να διαρκέσει παραπάνω», είπε.
Επισήμανε ότι είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η δημόσια υγεία δεν είναι παράγοντας κόστους αλλά επένδυση.
«Όποιος νομίζει ότι θα εξοικονομήσει από την υγεία τώρα, θα του επιστρέψει σε κόστος αργότερα».
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
